Hej! 
 
Igår var det åter igen dags för hoppning, även denna gången utan Jessica så jag var lite osäker på hur det skulle gå. Jag visste att vi var tvungna att ta några språng med lite höjd då vi eventuellt ska hoppa en pay and jump i helgen. Att hoppa lite högre är inte något vi har gjort sedan förra året. Så jag var lite nervös. När vi hade hoppat sist så hade jag en väldigt dålig känsla. Jag var lite rädd att den otrevliga känslan skulle sitta kvar och att vi skulle prestera dåligt. Men jag försökte verkligen gå in i det hela med positiva tankar. Jag var även lite för ivrig och blev trött fort, hästen likaså. Denna gången var noga med att inte göra för mycket och lägga in skrittpauser imellanåt. C var till en början helt lagom, men efter där gick det utför. Hon blev galen och tyckte det var roligt, så hon ökade farten ju mer vi hoppade.  Dock avslutade vi när C fortfarande hade mer och ge, för att ge henne en lite belöning då hon var extremt duktig. 
 
Framme stog en studs med bom - upphöjd cavaletti - bom, på den övre kortsidan. Ena långsidan bestog av 3 små upphöjda cavaletti bommmar med 6 respektive 2 korta språng i mellan och en oxer på ena diagonalen, den var dock parallell så gick att hoppa från båda hållen. Vi började med att rida på bommarna längs långsidan, kunde då lägga in 6 och 2 jämna steg mellan varje. Dock visste jag att galoppen var för dålig för det vi skulle göra längre fram i passet. Så jag lade upp galoppen och försökte rida ihop henne istället, bevara trycket i galoppen men sänka hastigheten. Ingen bra ide, då det bara eskalerade där ifrån. C fick nyfunnen kraft och låg verkligen på resten av passet. Fortsatte på studsen och det tog ett tag innan jag förstod hur man skulle göra för att komma rätt, C visste så jag lät henne lösa det vilket gick mycket bättre än om jag skulle lägga mig i. Enda problemet som fanns, som egentligen alltid har funnits var att hitta balansen efter hindren. Jag fick inte tillbaka henne och då blir det pannkaka och lite svajigt. Vi hoppade upp till 70cm utan problem. C kändes superfin på hinder och allt kändes klockrent, det var självklart att hoppa det hindret utan problem. Efteråt var jag verkligen nöjd med henne. Vi anmälde oss till en pay and jump i helgen, två 70 cm rundor. Jag är supertaggad. 
 
Tyvärr fick jag inga filmer på det hela men jag har fortfarande bilderna i huvudet, jag kan inte låte bli att le varje gång jag tänker på det! 
 
- Ebba
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress