Hej! 
 
Nu är det bara några timmar kvar innan det är dags att göra de förstar starterna 2018. Jag har anmält mig till en pay and jump i ridhuset som bara ligger ett stenkast från vårat stall. Nervositeten harhelt klart redan tagit sig igenom men jag är samtidigt väldigt taggad. Det ska också bli intressant och se om vi kan ta vid där vi lämnade det under vintern -17. Det är såklart min önskan. Vi har helt klart ridit ihop oss mer, C's kondition är helt klart förbättrad. Hon är stadigare i all ridning och mer jämn. Så det bådar gott för framtiden om man har med en normal häst att göra  Jag sa att vi var ett stop ifrån en självförtroende crash, i Jönköping stannade hon 3 gånger. Jag trodde att det skulle förstöra allt. Min teori var helt klart fel. Men skulle något gå tokigt kommer vi behöva börja om igen. Men just nu så sitter självförtroendet för oss båda, den har inte fått för sig att stanna än. Vilket den inte heller kommer att börja göra, men vi tar starterna i helgen innan vi gör en förutfattad mening om hur den kommer gå. Detta blir första konkreta banhoppningen sedan december. 
 
Vi är anmälda till två stycken 70 cm omgångar. Mest för att det känns lagom, jag vet att 60cm kommer bli för lågt. Jag kommer slarva och sluta rida eftersom jag inte riktigt har någon respekt för hindrena. 70 cm är alltid något vi behöver träna på. Den höjden är vi bekväma i men kan alltid förbättra. Därför två starter. Andra anledningen är för att om det känns otroligt bra, starta en 80cm istället. Men bara om allt känns tiptop. Jag kommer hoppas på bra, men rida som att vi skulle vinna SM! 
 
Min tanke är att precis göra som om vi ska träna, värma upp på precis samma sätt och inte trötta ut henne. Hoppa fram 2 gånger på varje hinder, det brukar räcka om C känns som hon ska. Jag vill att hon ska ha så mycket ork kvar efteråt som det går, vi ska avsluta positivt. Problem som kan uppstå är att det går för fort, då måste jag hitta balansen igen, annars ramlar det bommar. Korsgalopp och fel galopp ska jag försöka undvika, då C lätt blir väldigt stark. Jag måste vara noga med mina ridvägar. Hålla om och spänna magen, så kommer allt gå som på en dans. Mycket av det jag hämt sitter nu mera i ryggmärgen, TACK till min kära tränare för de! 
 
Jag är jättetaggad på att det ska bli söndag! Lite tävlings känsla blir det ju. Är det någon av er som ska starta en tävling/pay and jump nu i helgen? Blir det första iår? 
 
- Ebba
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress