Hej!
 
Igår hopptränade jag och Charsmin för första gången detta året. Hon har också haft hoppvila i ca 1månad så det var även första träningen efter uppehållet. Jag var lite osäker på hur det skulle gå. Vi avslutade ju inte året jättebra med en strykning i Jönköping. Eftersom jag inte hade någon förklaring till varför hon inte klev över hindrena på framhoppningen hoppades jag trots de att det inte hade påverkat henne allt för mycket. Det satte lite osäkerhet i oss och jag var faktiskt nervös påvägen upp till ridhuset igår eftersom jag inte hade någon aning om hur självsäker hon har blivit. Men jag blev positivt överrasskad att hon var precis som jag hade önskat om. Jag trodde länge att vi var 1 stop från totalt självförtroende ras och efter 3 stop var jag helt säger på att vi var på ruta 1. Charsmin bevisade att jag hade fel och vi jobbade på där vi slutade i stort sett. 
 
Jessica och jag bestämde att lydnad var det vi skulle utgå från idag. Göra en mjukstart in i träningen. Vi började med en övning där det stog ett räcke på trekvartslinjen. Vi skulle komma i vänster varv och landa i vänster, lägga en volt till vänster och sedan fortsätta rakt fram. Jag och Charsmin har stora problem med att landa i rätt galopp. Så denna övningen var verkligen svårt för oss. Vi landade i höger galopp massor med gånger, vilket gjorde det väldigt svårt att styra. Jessica sa att jag flyttar mig åt vänster i landningen och det är därför hon oftast fattar fel. Så jag får verkligen träna på att skjuta fram rätt höft. Vi gick vidare men hoppade fortfarande i vänster varv. Red mot ett hinder på diagonelen och skulle landa höger galopp. Detta var också svårt men det tog inte lika långt tid innan vi löste det. Den övningen som var svårast var absolut dem som kom efter. Vi skulle rida som ett S ungefär. Över ett räcke till en sockerbitshinder på medelinjen till räcke. SUPERSVÅRT!
Trodde jag skulle dö efter vi hållt på med denna övningen. Jag fick verkligen anstränga mig. Vidare till sista övningen. Trava in på några bommar fatta högergalopp och hoppa ett hinder. Det tog ett tag för mig att vara tydlig nog så hon skulle fatta höger men till sists så klarade vi av det. Vi brilierade i denna övningen fast år andra hållet. Alltså galopp in på ett räcke, bryta av till trav och komma tillbaka och trava över bommar. De två fösta gångerna sprang hon igenom med tredje gången gillt och vi löste det jättebra.
 
Jag är supernöjd med henne. Visste inte att vi kunde komma till den typen av ridning utan större problem. Det var svårt att komma ihåg att inte bara ta ihop henne utan att hålla om med benen. Uppvärmingen var hon en dröm, supermjuk och superfin i munnen. Behövde knappt ta i henne utan kunde bara rida med ett jämnt stöd så gick hon där jag ville. Helt klart den bästa tänkbara början på vårt tävlings/tränings år. 
 
- Ebba
 
 
 
Mariette

Så fin fjordis ♥️ Fjordisar är så myyysiga att rida 😍

Svar: Verkligen! Efter 3 år ihop blir jag lika glad varje gång :)
Ebba Carlström

Patricia B

Vilken fin blogg! Märks att du verkligen lägger ner tid på dina inlägg! <3

Svar: Åhh! Tack snälla det är jag tacksam för 😍
Ebba Carlström

Erica

Så kul med ridning & hoppning! 😍

Svar: Verkligen :)
Ebba Carlström

josefine

men åh så fin häst! :)

Svar: Tack ❤
Ebba Carlström

Emma

Fina bilder :)

Svar: Tack :)
Ebba Carlström

Sanna

Fina bilder! Härligt med hästar😍

Svar: det är de verkligen 😍
Ebba Carlström

Jennifer

Vad kul :D

Svar: Sätt dig ner och tänk genom det :) Det är bara att maila företag :D Du kan inte få merän ett nej :) ​

Amanda

Vad skönt att det gick så bra!! :)

Svar: Jag är supernöjd :)
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress