Hej på er! 
 
Åter igen står här tomt men det är åter igen motivationen som tryter. Sedan är jag antingen i stallet sent eller så är jag för trött för att ens försöka göra ett halvdant inlägg jag blir så besviken på mig själv om jag inte blir nöjd så det är bättre att vänta. Men nu har jag ändå lite tid över så jag tänkte uppdatera er lite om hur veckan sett ut. Just nu sitter jag och väntar på att jäsningen av mina bröd ska bli klar innan de ska in i ungnen. Det är lite dåligt med pengar och brödet är slut så då får man baka bröd istället. Inget speciellt utan en helt vanlig ljus bröd limpa. Har faktiskt alldrig bakat bröd innan så vi får väl se hur det smakar. För en gångsskull sitter jag faktiskt i köket och skriver och jag måste säga att koncentrationen är mycket bättre här. Den bästa musiken i öronen och det känns som kreativitetn bara flödar. 
 
Veckan har varit ganska hektiskt fast på en lungt sätt. Det har varit mycket att göra men allt har varit uppdelat på dagarna som gått. Måndagen var jag faktiskt inte alls pigg och Charsmin hade gått hela förra veckan i stort sett så hon och jag började veckan med en vilodag. Vi behövde det båda två. Tänkte om ett par gånger om jag skulle åka ändå men kom överrens med mig själv att ligga i sängen och ta det lungt var bästa medicinen för att orka med kommande dagar. Rätt hade jag och var åter igen fit for fight på tisdagen. 
 
Tisdagen började bra. Jag har inget att göra under dagarna för tillfället, tråkigt nog. Så innan stallet gjorde jag inte mycket mer än att gå ut med hundarna. Fortsatte att plocka ner lite av julpyntet. Här hemma tar det en stund då min mamma verkligen går all in men pyntet. Men det mesta kom ner och inte i lådor men från väggarna och jag ser det som en vinst. En tjej och hennes föräldrar kom och hämtade mig runt 17 tiden. Tyvärr hände det ett missöde i stallet som gjorde att Tilda fick åka hem och senare till akuten. Jag löste resten av stallet och red ut en kort runda med Charsmin barbacka i skogen. Snön hade lagt sig och mysfaktorn var hög. Charsmin var fin, lite ofokuserad då energinivån var ganska hög efter det som hänt och mina tankar var inte riktigt där de borde. Men det gick utan några större problem att ta sig hem. 
 
I onsdags så hopptränade vi för andra gången detta året, denna gången för Sofia. Gick sådär. Jag har ridit henne i mycket kortare galopp så jag hade svårt att hitta våran hoppa bana galopp. Vilket gjorde att vi antingen kom stort eller för nära eftersom jag inte kunde se några bra distanser. Men hon hoppade otroligt fint och tvekade inte en ända gång utan gick som tåget träningen igenom trots att jag inte alltid gav henne rätt förutsättningar. Jättestolt ever hennes prestation men inte mig egen. 
 
Igår tyckte jag hon förtjänade ett lungt pass. Inte vila eftersom hon ansträngt sig så dagen innan. Så jag slängde på henne selen och tömkörde nästan i timme. Hon var så otroligt fin och jätteduktig. Hennes bog är dock ett kvarstående problem så jag ska verkligen bli bättre att få med den även om jag inte sitter på. Det verkade som att hon tyckte det var roligt då hon verklgien gjorde sitt bästa. Jag är ju inget proffs på tömkörning men om man gå efter vad jag kan gick hon som en dröm. Det sista jag gjorde i stallet var att longera en av shettisarna i stallet. Han var helt galen. Så mycket överskottsenergi. Han lade in bockningar och stegringar i samma rörelse. Såg ut som han skulle vända ut och in på sig själv. Var nära att jag fick en spark då han inte kunde hålla sig tills vi satt igång. Wille behöver verkligen röra på sig, det märkte jag. Han tyckte nog att det var superroligt också. 
 
Idag är det fredag och jag åker till min pojkvän om ett par timmar. Är inte helt 100% idag, utan jag ska verkligen ta det lungt nu i helgen så jag är reda för nästa vecka. Ska försöka mig på att skriva lite tidsinställda i helgen så att det inte blir lika tomt som det varit, enklare sagt än gjort. Vad ska ni göra i helgen? Någon som ska på sin första tävling 2018 eller är det ta det lungt som gäller? 
- Ebba
Saknar sommaren lite extra just nu 
Hej på er! 
 
Känns som att ett updatering mitt i veckan alltid blir ett bra inlägg. Jag få blicka tillbaka på de senaste dagarna men samtidigt samla energi för de dagar som är kvar. Sedan är det ett väldigt kul inlägg för mig att skriva. Det är oftast inte de längsta inlägget men oftast de med mest händelser. Kommer nog göra en sådan här update varje vecka. Känns som en bra och enkel sak för att påminna sig själv att uppdatera minst 1 gång i veckan. Vad tror ni om de? 
 
Jag känner mig lite sliten, dagarna går snart ihop känns det som. Är jag inte i stallet så sover jag då jag inte prioriterar dem som jag borde. Timmarna rullar lätt iväg, ibland önskar jag att dagarna hade fler timmar. Igår så var jag uppe lite för länge och att gå upp tidigt dagen efter är inte alls roligt. Jag hade lovat att ta utsläppet idag men Sofia skulle ändå in till stan så jag kunde åka med henne. Otroligt skönt då jag inte var säker på att jag hade orkat cykla. Allt gick smärtfritt och jag var klar i stallet runt kl 12. Charsmin och jag tränade en kort stund på marken. Satte grund för inkallning och spansk skritt. Hon var jätteduktig och lärde sig fort båda delarna. Vi jobbade inte längre än 15 minuter. 
 
Har efter måndagens uteritt funderingar på och ev rida på pelhambettet imorgon när vi rider ut. Hon var inte så stark i måndags men okontrollerbar på något sätt. Låter väl kanske dumt och betsla upp bara därför men när jag inte har koll på henne flyger jag lätt av. Ska prata med Sofia om det då jag inte rider på det utan att fråga henne innan. 
 
Eftersom Chasse är nyklippt har hon fått på sig ett till täcke under vintertäcket, hon stog och huttrade när jag tog in henne för ett par dagar sedan. Det har blivit så kallt nu, äntligen så jag är inte förvånad. Så nu är hon varm och go, önskar man kunde ha hals på henne för att packa in henne lite extra.
 
Imorgon väntar stallet igen såklart, utsläpp på morgonen och uteritt och stalljobb på kvällen. Sofia och jag hjälps åt och släppa ut imorgon då Sofia är lite omobil för tillfället. Tänkte ta utsläppet på fredag också. Förhoppningsvis låna hästis även på för ett markarbetspass i ridhuset. 
 
Ikväll så ska jag tvätta klart min tvätt och kanske ta hand om köket. Städa lite mer i mitt rum, gå med hundarna en gång till. Kolla klart på filmen jag somnade till innan och äta lite kvällsmat. Känns som tusen åtagande och jag vill egentligen bara gå och sova. Bäst att ta tag i det innan jag hinner ångra mig. 
 
- Ebba 
 
 
 
Hej! 
 
Ny har kylan äntligen kommit. Marken är gård och leran är ett minne blått för stunden. Det var precis som behövdes känner jag. Det ända negativa är att hästarna har lite svårt att gå i de stelnade groparna som blv när det var plusgrader. Dock så har det inte kommit någon snö än men jag hoppas lite till så kanske den snart är här. Charsmin fick på sig ett tjock täcke under vintertäcket. Hon är väldigt frusen av sig normalt och eftersom hon är nyklippt blir det ju såklart kallare än vanligt. 
 
Idag är det tisdag och jag skulle såklart till stallet. Charsmin var ledig och jag hoppade på möjligheten att få ta henne. Bestämde mig att gå till och från stallet idag. Både jag och min hund Klara kunde må bra av den svängen. Så jag gick hemifrån ca 13 tiden ch det tar styvt en timme att gå dit. Ville komma dit innan det började mörkna. Blir mycket jobbigare att göra allt då. Men jag anlände i stallet runt 14. Kändes otroligt konstigt att bara göra en box o.s.v. Det gick även fortare än jag tänkt och då stressade jag verkligen inte. På Charsmins schema stog det tömkörning. Det har vi inte gjort sedan i somras men verkligen något jag vill göra mer av. Dock är jag inget proffs på att köra men jag försöker. Provade den äkta läder selen idag. Annars använder jag mer av en tömkörningsgjord men var lite sugen på att prova. Hon var superduktig. Hon har dock väldigt lätt att skjuta ut bogen i båda varven vissa gånger.Så vi behöver träna mer på de. Vi var bara i en hage idag för att prova. Nästa gång kan vi förhoppningsvis göra ett mer serriöst pass i ridhuset där det är plant. 
 
Efteråt fick hon lite massage och kärlek innan det var ut i hagen som gällde. Putsade lite på selen då den inte används så ofta så den vart lite stel och dammig, Den fick lite smörj och såg genaste bättre ut. Men jag får nog hålla i det om den ska bli mjuk så småningom. Pusade igenom hennes träns och mina stövlar. Dem har försummats nu under våra leriga tider då det varit onödigt men nu när de torkat upp kände jag att det var dags. 
 
Klara fick såklart följa med idag. Det var egentligen därför jag gick till stallet. Förrut har jag oftast cyklat även med henne men för att hon ska orka både till stallet och hem känns det snällare att gå då hon inte riktigt är i form. Men även hon var superduktigt idag, Lyssnade på mig till största del och sprang lös.Tänkte om hon för då det helt klart var några minus men hon har en tjock päls vanligtvis så jag tror hon klarade sig. Klara var överlycklig att få följa med. Hon tycker själva promenaden till stallet är roligare än att vara där. Hon ska absolut få följa med oftare.
 
Nu ikväll kommer jag slå mig ner framför datorn, kolla lite serier och eventuellt lite bloggar om jag orkar. Hundarna ska ut en gång till innan det är sovdags så trots att jag skulle kunna somna när som måste jag hålla mig vaken. Ska nog slänga in ett par tvättmaskiner också så jag har kläder att ta på mig. 
Vi hörs! 
- Ebba