1 september 2017

Stallvlogg!!

Träning

Hej! 
 
Äntligen en dag där jag bara kan sitta i soffan och ta det lite lungt, slippa stressa och inte tänka på något. Men de dagarna är nog också räknade såsmåningom. Men det tänker jag inte på idag, för idag är det lugn och ro som gäller. De sista två dagarna har varit lite hektiska och jag hatar att stressa. Men bokar man upp sig på flera olika saker på en och samma dag får man väl skylla sig själv. Hade 1h ledigt igår, är typ 3 gånger för lite mot vad jag är van vid. Men jag fick till dig, med lite stress går allt, tydligen. Men på kvällen efter allt var klart och jag kunde pusta ut kände jag ändå att jag varit lite proffsig och fått ihop det utan att klaga, iallafall klaga mycket. Dageen bestod av häst och jobb bestyr. Ni hörde rätt, igår så skökte jag mitt första jobb så jag hoppas nu på svar så jag kan sätta igång så snart som möjligt. Det börjar bli dags att tjäna pengar, kontot börjar bli tomt. Jag ser faktiskt fram emot att börja jobba, lite jobbigt att komma upp men det blir ju en morot då att kommer man inte till jobbet får man inga pengar. Dags att skärpa till sig. 
 
När det gäller hästbestyren så följde jag med Jessica när hon skulle hoppa sin skrutt. Vilket gick bra, sån förändring på den hästen. Nu för tiden måste man bara akta fötterna, hon kan till och med stå still på sammaplats i mer än några sekunder. Bara det känns som en vinst. Så nu klagar jag inte lika mycket om hur jobbig den är men Aleccis är helt klart enklare så hon föblir min favorit. Men in till klubben, hoppa några språng och sedan åka hem. Lämnade hemma ungefär 10.20 och hemma typ 13.30 eller någgot sådant. På kvällen var det dags för hoppträning, det var där stressen kom in mitt möte som började vid 15 drog på övertid s¨jag var typ inte hemma förren kl 5. Jag skulle varit i stallet kl 5 för att slippa stressa. Men kl kvart i 6 anlände jag till stallet. Jag skyndade mig göra mat och hö till diverse hästar för att slippa göra efter träningen, sedan in med hästen, göra iordning den, filma till vloggen. Men jag kom nästan ihåg allt, var färdig och påväg upp till ridbanan vid 18.45. och anlände 10 minuter senare. Ingen som väntade på mig vilket var skönt, utan de droppade in efter som. 
 
Själva hoppträninen gick super bra. Men det gick lite fort. Började värma upp som vanligt, tänkte verkligen på att rida med yttersida och allt vad det innebär för att få med henne i svängarna. Vilket jag kände att jag hade de flersta gånger. Hon var so vanligt, tills vi började galoppera. Jag säger bara en sak: PIGG!! Hon var super taggad på att hoppa tydligen då hon verkligen låg på redan innan vi börjat. Inte riktigt lika mycket som under hoppningen gång men helt klart väldigt mycket framåt. Började hoppa fram på ett fristående hinder, rullade ett par gånger i båda varven och de var där allt började. Hade hyfsad kontroll och försökte verkligen tänka på min sits men i faten vi hade hade jag fulla muggar att ha koll på hur vi kom på hindren. Hoppade en liten bana och en linje, med 4 språng lite tillbaka men det gick sädär. Fick inte tillbaka så mycket så det blir 3 fram och ett tillbaka. Hoppade en längre bana mest för att känna så allt gick okey, vilket det gjorde. Slutade med en bana på 80 cm. Inga bekymmer hinder mässigt men det gick lite fort. Ingen bom ramlade och inget stop och det känns som en vinst. 
 
Filmade också en stallvlogg nu över 2 dagar. Var meningen att jag skulle filmat allt på onsdagen men ni får se varför så jag filmade lite igår med och jag tyckte att det blev bra. Dock är mina redigeringsskills inte så proffsiga än men hoppas ni står ut. 
 
/ Ebba
 
Yrsa

Vad kul idé med en vlogg!

Svar: Men eller hur, något istället för att blogga när kreativiteten inte är på topp! 😊
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress