12 september 2017

Att rida i spöregn

Träning

Hej! 
 
Det har varit så himla konstigt väder idag alltså, eftersom det har varit soligt i stort sett hela fömiddagen så förväntade jag mig att det skulle vara likadant även på eftermiddagen/kvällen. Men påväg ut till stallet börjar de dugga lite, vilket senare utbrister i ösregn. Stora regndroppar som gör simmbassäng av hagarna. Det var längesedan jag hade sådant oflyt men det var bara att bita ihop. Allt var blött när jag hade kommit upp till ridbanan så blir jag inte sjuk efter detta är jag nog emun.
 
Jag har faktiskt aldrig hoppat en häst i spöregn, men det känns som att det kommer bli flera gånger. Charsmin var inte så störd av det utan vi körde på som vanligt. Det ända som var extra jobbigt var att bära fram hinder, eftersom jag var tyungen att skydda sadeln från att bli superblöt så slängde jag på min jacka, vilket i sig gjorde att jag blev ändå blötare då jag fått inse den hårde vägen att fleecetröjor suger åt sig vatten som en tvättsvamp. Men vi ställde inte upp något märkvärdigt. Så det tog inte jättelångt tid att slägga upp ett par hinder. 1 oxer på långsidan sedan 2 räcken på varsin diagonal. Hade det varit bättre väder hade jag nog ställa upp något mer märkvärdigt. 
 
Vi börjar rida fram och jag märker direkt att hon är SUPER pigg. Inser då att jag måste förvalta denna pigghet på ett bra sätt annars så kommer hon att stanna. Men jag rider ändå henne väldigt mycket framåt för att känna att hon lyssnade på mig, vilket hon gjorde. Försökte också vara noga med min yttertygel men det kan jag säga utan att behöva få det på film att vi fuskade med. Mycket av de finstilta försvinner när hon är extra pigg. Hon tycker att vattenpölar är lite läskigt så anridningarna blev inte så vackra då hon hatar när det skvätter. Men de gick bra ändå.
 
Började hoppa fram på ettt litet kryss, vilket fortfarande är svårt. Vi kommer antingen nära eller långt ifrån. Men vilket självförtroende jag har fått. Distanserna satt 8/10 gånger idag, jag vet när jag beöver trycka på och ta tillbaka. Det är så skönt att kunna börja lite på mitt eget öga. Allt satt idag, vilket känns så underbart skönt. Vi han även med en liten fail. Hon tog av super tidigt på oxern och sliter tyglarna ur handen på mig. Låter kanske inte så märkvärdigt men det var super läskigt, hjärtat hamnade i halsgropen men jag satt kvar. Avslutade med en oxer på typ 80, som inte var några alls problem. Men jag märker att vi är bättre när Jessica är med, hon är en säkerhet men vi var själva idag och det funkar ju också men det är helt klart bättre om hon är med. Så trots dåligt underlag och ösregn är jag supernöjd. Vi är så starka just nu och jag hoppas att vi kan börja leverera ute på tävlingsbanan snart också, i de högre höjderna. 
 
/Ebba
 
Josefin

Här har det också varit riktigt piss väder och hagarna blir kaos av allt regn :( men är tur att hästarna inte bryr sig så mycket om regn, är bara mycket att göra rent efter ridpasset haha :) Ha en fin kväll bästa du! kram

Svar: Precis, de är väldigt halt ute efter allt regn också märkte jag.Hoppas verkligen det klarnar upp till helgen. Tack detsamma bästa du! Kram
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress