Hej! 
 
För ovanlighetens skull så åkte vi iväg på en söndag, vilket faktiskt kändes lite avigt. På väg hem så kom jag på att Linus skulle åka hem några timmar senare och det väntade jobb på måndag. Inte för mig men vi förstår vad jag menar. Ska jag vara ärlig så var jag lite nervös faktiskt, det blir jag inte så ofta längre men vi skulle ju till Aneby och där var vi ju och debuterade med världens sämsta resultat. Var rädd att göra om samma misstag. Men försökte släppa den tanken och försöka få in lite positiva tankar istället. Vi var i stallet vid kl 06.30 då vi skulle 07.30 mest för att vara på säkra sidan och att slippa stressa. Lite av sakerna var packade så det gick fort, hästen lastade sig själv och vi for iväg. Liten input, jag ÖNSKAR att de kunde börja lägga in benskisser även på lokala tävlingar ibland, det får oss med kontrollbehov lite mindre nerver. Satt och räknade på starter så att allt skulle vara noga uträknat. Man kan inte lämna något åt slumpen. 
 
 
LD bed: A
Här var vi FELFRIA!!! Jag ville vekligen sätta en nolla här, trots att det inte var den viktiga klassen. Vi behövde endast en nolla till föär att ha kvalat färdig till de öppna klasserna under fjord smDet var ingen super fin runda. Charsmin var väldigt spänd och kollade på hinder, vilket hon aldrig gör. SÅ jag hade fullt upp att försöka få henne att hoppa hinder, tänkte inte på om de var snyggt eller inte. Men banan bestod av 7! hinder, lite tråkigt. Styr på 1 an och känner att jag får ingen bra anridning så jag rider på lite för att förhoppningsvis inte få ett omtramp, men hon hoppar av bra. Där efter kommer problemen. STOR oxer och för lite galopp, så där kommer vi nära, hon snubblar till i landningen, jag hittar inte balansen, lägger på spö på hinder 3 då jag ser att vi kommer stort, tappar balansen där efter, som ni kan se i filmen nedan. Kommer nära på 4an, är super osäker på hur jag ska rida på hinder nr 5 som jag glömt visa så hon drar åt höger och jag får panik. Men hästen är så snäll så hon hoppar av snett och räddar min super dåliga anridning. De två sista hindren är inga problem. Men harregud vad jag kämpade. Inte våran finaste runda men jag var absolut nöjd.
 
 
 
LD+ bed: A:0+A:0
Våran andra, så jag var lite nervös. Speciellt eftersom hon var så spänd under första så jag visste inte om höjden helt plötsligt skulle bli ett problem. Samma bana i grunden här som i LD. Så vi fick rida samma bana 2 gånger då vi river nr 5 här. Dock får vi helt klart ett bättre flyt i denna klassen, jag har bestämt mig för var jag ska rida och hur jag ska rida för att inte samma sak som i klassen innan. Dock så¨blir hon lite slarvig på hinder 5 och tar med sig bommen trots bra avsprängspunkt men den var väldigt spektakulär och maxad. Trodde vi skulle riva den, eftersom hur hon kollade på den. Är JÄTTENÖJD med denna rundan, Helt klart våran bästa hittils. Allt satt och jag var ganska offensiv i min ridning men märkte att jag var tvungen då hon inte lyssnade annars. Vi kommer lite nära på vissa men det strörde inte mig. Hon taxerar lite åt mig och ger jag bara en övertygande skänkel så hoppar hon. 4 fel i protokollet men helt klart godkänd! 
 

12 september 2017

Att rida i spöregn

Träning

Hej! 
 
Det har varit så himla konstigt väder idag alltså, eftersom det har varit soligt i stort sett hela fömiddagen så förväntade jag mig att det skulle vara likadant även på eftermiddagen/kvällen. Men påväg ut till stallet börjar de dugga lite, vilket senare utbrister i ösregn. Stora regndroppar som gör simmbassäng av hagarna. Det var längesedan jag hade sådant oflyt men det var bara att bita ihop. Allt var blött när jag hade kommit upp till ridbanan så blir jag inte sjuk efter detta är jag nog emun.
 
Jag har faktiskt aldrig hoppat en häst i spöregn, men det känns som att det kommer bli flera gånger. Charsmin var inte så störd av det utan vi körde på som vanligt. Det ända som var extra jobbigt var att bära fram hinder, eftersom jag var tyungen att skydda sadeln från att bli superblöt så slängde jag på min jacka, vilket i sig gjorde att jag blev ändå blötare då jag fått inse den hårde vägen att fleecetröjor suger åt sig vatten som en tvättsvamp. Men vi ställde inte upp något märkvärdigt. Så det tog inte jättelångt tid att slägga upp ett par hinder. 1 oxer på långsidan sedan 2 räcken på varsin diagonal. Hade det varit bättre väder hade jag nog ställa upp något mer märkvärdigt. 
 
Vi börjar rida fram och jag märker direkt att hon är SUPER pigg. Inser då att jag måste förvalta denna pigghet på ett bra sätt annars så kommer hon att stanna. Men jag rider ändå henne väldigt mycket framåt för att känna att hon lyssnade på mig, vilket hon gjorde. Försökte också vara noga med min yttertygel men det kan jag säga utan att behöva få det på film att vi fuskade med. Mycket av de finstilta försvinner när hon är extra pigg. Hon tycker att vattenpölar är lite läskigt så anridningarna blev inte så vackra då hon hatar när det skvätter. Men de gick bra ändå.
 
Började hoppa fram på ettt litet kryss, vilket fortfarande är svårt. Vi kommer antingen nära eller långt ifrån. Men vilket självförtroende jag har fått. Distanserna satt 8/10 gånger idag, jag vet när jag beöver trycka på och ta tillbaka. Det är så skönt att kunna börja lite på mitt eget öga. Allt satt idag, vilket känns så underbart skönt. Vi han även med en liten fail. Hon tog av super tidigt på oxern och sliter tyglarna ur handen på mig. Låter kanske inte så märkvärdigt men det var super läskigt, hjärtat hamnade i halsgropen men jag satt kvar. Avslutade med en oxer på typ 80, som inte var några alls problem. Men jag märker att vi är bättre när Jessica är med, hon är en säkerhet men vi var själva idag och det funkar ju också men det är helt klart bättre om hon är med. Så trots dåligt underlag och ösregn är jag supernöjd. Vi är så starka just nu och jag hoppas att vi kan börja leverera ute på tävlingsbanan snart också, i de högre höjderna. 
 
/Ebba
 
Hej! 
 
Vi hade en bit att åka så jag bad Linus vara här kl 05.20 för att vi skulle kunna vara i stallet till kl halv 6 för att kunna åka kl 7. Så löd planen men självklart försvann det några minuter här och var. Jag hade inte packat eller smörjt något dagen innan då jag inte kände att det var så viktigt. De mest betydelsefulla var att hästen var ren och jag var taggad på att hoppa. Vilket jag verkligen var. Men med lite stress så packade vi in allt i bilen och far påväg 10 minuter efter utsatt tid. Det skulle ta ca 1,5h att åka men jag tänkte med hästtransport tar det lite längre tid. Själklart gjorde det inte de och vi var framme i god tid. 
 
 
LE bed: A = 60 cm
Detta är en av anledningarna till att jag villa åka hit. De hade två klasser som passade mig. Banan till denna klass var snällt byggd och väldigt enkel. Hade inte så stora tankar när jag gick banan, utan jag intalade mig själv att vi skulle köra vårt race. Detta är ju en höjd som vi i stort sett leker över men det är aldrig fel med en självförtroendes runda. Får komma in på banan och känner ingen större press, eftersom det inte var en omhoppning. Men trors det så rider jag sväna svängar på ALLA hinder. De sista ridpassen har jag varit väldigt noga med att rida med yttersida och samma sak här på framhoppning m.m. Hade ingen tanke på att hon skulle bli för lyhörd och reagera på minsta lilla. Men jag skrattade för mig själv när jag kom ut, jag tror att vi var 3 sekunder snabbare än tiden efter mig. Vilket absolut inte var meningen utan vi skulle göra en skolrunda... Men jag är nöjd med rundan jag kunde ridit lite bättre bara. 
 
 
LD bed A:0+A:0 = 70cm
Denna var ju den viktiga klassen och eftersom känslan var så pass bra i första så tänkte jag verkligen satsa i omhoppningen denna gången. Hon var så pass med mig att jag tänkte prova. Rider på första och kommer lite stort, två flyter på bra men på nummer 3 så klantar jag mig och galopperar inte i svängen utan jag ville verkligen komma rätt och ta ut svängen så jag tappar galoppen och hon trampar om och får med sig bommen på oxern, ni ser att jag kollar bak. Jag trodde nämnligen att den låg kvar. Fyra går bra, sedan så snubblar hon över hinder nr 5? Jag önskar jag kunde se vad som händer där då jag inte kommer ihåg. Om bi kommer när/långt ifrån eller om hon bara inte hinner upp för att svängen är för snäv? Grämmer mig lite för det felet faktiskt då jag inte vet vad som ställde till det. Men ut över det är jag super nöjd. Pigg och glad gul var verkligen hoppglad och det fanns ingen tvekan denna gången heller. 
 
/Ebba