Hej! 
 
Jag känner verkligen av att det är måndag. Allt går lite segare och orken är i stort sett obefintlig men jag tycker ändå att jag har kämpat på och fått lite gjort. Har alltid hatat första dagen på veckan eftersom att det är så svårt att komma igång. Helgen har satt sina spår och jag hamnar så lätt i nya banor. Tror inte jag är så ensam att ibland vara lite väl överambitiös under helgen när det gäller att vara uppe lite för länge, kanske till och med vända på dygnet. Jag är iallafall proffs. Men det är dags att börja ta sig i kragen och komma in i lite bättre rutiner. 
 
Idag ringde klockan vid kl 7. Det bärde emot att sätta alarm kl 02 för att sova typ 4h och sedan gå upp och fullfölja en hel dag. Är rätt trött i skrivande stund. Men jag skulle släppa ut hästarna idag, har man lovat så har man. Har faktiskt inte så mycket emot att släppa ut dem, det är en bra start på dagen. Man kommer igång riktigt. När jag vaknade var jag så omotiverad att kliva upp, Slängde på mig ridbyxor ifall jag fick för mig rida, just då var det inte min avsikt att göra det men jag ändrade mig ganska omgående när jag väl kommit till stallet. Utsläppet gick i stort sett smärtfritt. Stalltjänst stog på tur, 3 boxar, 5 höpåsar , 3 vattenhinkar och kraft blandad var jag färdig. Trött men extremt sugen på att rida så gick jag faktiskt ut i regnet och hämtade unghästen för att ta med henne upp till ridbanan. Såhär i efterhan är jag extremt glad att jag gjorde det.
 
Cazzie var en stjärna. Just idag tänkte jag inte så mycket på att hon bara är 4 år gammal och nyligen inriden. Vågade inte utmana ödet och rida ut s¨vi tog en sväng upp till ridbanan just för att lära oss vara själva men även träna på att fokusera på upgiften och lite grunder i utbildningen. Vi tränade start, stop och även skillnad på en drivande och förflyttande skänkel som hon kommer ha nytta av i framtiden. Hon är så otroligt lättlärd om man bara förenklar övningarna jag till vardags gör med Charsmin så går allt som på en räls. Vi tränade på att rida längs långsidorna och att verkligen rida ut i hörnen. Jobbade mest i skritten, den är så pass befäst att det går att göra lite små jobb redan nu. Men i traven så tränade jag mest på att sakta av. Hon gör så tvära stopp att hon inte hinner med att ha koll på benen. Så hon tappar balansen ganska lätt men efter en stund verkade hon förstå det hela. Galoppen är ett problem, inte att fatta den utan att hålla den. Hon är så busig att hon drar ner huvudet och gör massor med bocksprång. Hon blir alltså superstark. Men vi klarade ut det också till sist. Känns så onödigt att galoppera när hon inte har balansen riktigt till det än men vi tog några långsidor och det gick bra. Tror vi höll på och jobba aktivt 20 minuter så det blev ett pass på ca 30 minuter inklusive skrittväg till och från ridhuset. Vilket var alldelles lagom då hon var mentalt trött mentalt och hängde i stallgången när vi kommit tillbaka. Är super nöjd med henne så absolut en guldstjärna. 
 
/Ebba
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress