Hej! 
 
Igår var första ripasset på Charsmin på över en vecka och det var helt klart höjdpunkten denna veckan. Det vankades hoppträning som det ofta gör på tisdagar. Denna gången så fick jag dock hjälp av Sofia istället för Jessica. Vi red en super bra övning som verkligen gav mig en käftsmäll. Insåg hur dåliga vi är på precision. Vi måste verkligen träna på att GALOPPERA, framför allt kunna rida på framåt utan att jag får en häst som springer iväg för mig mellan hindren men även efteråt. Allt leder ju egentligen tillbaka till bristen på dressyrträning. Problemet finns ju även där om det inte står hinder framme. Sista träningen jag hade måste ha varit förra hösten, annars har jag bara försökt lösa det själv eller inte tänkt på att göra något åt med men gårdagen fick mig verkligen att tänka efter. 
 
Övningen bestod av 3 galoppbommar följt av sockerbitshinder följt av varsitt hinder på båge. Övningen var alltså formad som ett Y och reds även så. 2 språng mellan bommar och sockerbitshindret och 4 språng mellan sockerbitshinder och räcke/oxer. Vi började med travbommar, mest som uppvärmning. Inga problem för traven kan jag hantera och får igenom mina halvhalter ganska så direkt. Avstådet ändrades och vi skulle rida dem som galoppbommar. VARJE gång kommer vi fel på första för att jag inte får igenom min halvhalt och vi springer igenom hela serien, flera gånger om tills vi till slut klarar det hyfsat och börjar hoppa på de andra hindrena. Där måste jag ju då gasa för att ha lite fart till hindret, kommer antigen för nära eller så skickar jag av henne stort för att jag inte ser någon distans. Får jag inte igenom halvhalten i början av serien har jag ett problem i slutet. Men i slutet så började det gå bättre och vi började komma in i känslan vi oftast alltid har. Jag fick dock inte stopp på henne men hon började lyssna bättre på mina halvhalter, fortfarande inte fullt ut men bättre. Gjorde övningen men en volt efter varje moment som jag tror hjälpte, fick henne att förstå att det inte måste vara full fart hela tiden men bromsen efter hindrena verkar fortfarande funka dåligt men jag tror att detta är något vi kommer få jobba med framöver. Hon är så mycket framåt nu att vi måste hitta bromspedalen i det hela. Måste även börja jobba mer med min sist både över och efter hinder men det tar vi en annan gång. 
 
Även om det kanske inte låter så här över så är jag ändå nöjd med träningen, trots käftsmällen så var det otroligt nyttigt för oss båda. Nu måste vi bara göra den övningen massor med gånger så vi tillslut kan göra den jättebra. Dressyrträningen ska tas tag i för att vi måste bli bättre på att galoppera. Charsmin går som tåget på alla typer av hindertyper och har ett sug i sig som inte funnits för. Just nu känns vi starkare än någonsin. Hoppas det snart kommer synas i våra resultat. Vi ska absolut försöka ta oss lägst upp i resultatlistan och åka hem med BLÅGULT! 
 
/Ebba
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress