29 oktober 2017

Vecka 44

Veckans Schema

Hej! 
 
Tänkte börja med dessa inlägg igen. Det är alltid roligt att kunna gå tillbaka och se vad man skulle göra just den dagen det datumet. Vad vi tränade på för tillfället med mera. Så varje söndag kommer ett veckoschema upp så ni kan hålla koll på vad vi gör men också så vi verkligen tränar på det vi behöver träna på! Det som skrivs här är skrivet i sten, i stort sett. Självklart så kan de ändras men det ska verkligen vara kris om något ska ändras. Ska verkligen ta tag i de saker vi måste träna på eftersom jag nu vet vad de är för några! 
 
Charsmin:
Måndag: Hoppträning för Jessica. Banhoppning och genrep inför tävling
Tisdag: Konditionsträning. 
Onsdag: Sofia rider Ridlektion
Torsdag: Dressyr, fokus på hörnpasseringar och lösgjordhet.
Fredag: ev. Pay and Jump
Lördag: Sofia rider WE-träning
Söndag: VILA? Vet inte hur söndagen ser ut men det återstår att se
 
/Ebba
 
 
Hej! 
 
Igår var första ripasset på Charsmin på över en vecka och det var helt klart höjdpunkten denna veckan. Det vankades hoppträning som det ofta gör på tisdagar. Denna gången så fick jag dock hjälp av Sofia istället för Jessica. Vi red en super bra övning som verkligen gav mig en käftsmäll. Insåg hur dåliga vi är på precision. Vi måste verkligen träna på att GALOPPERA, framför allt kunna rida på framåt utan att jag får en häst som springer iväg för mig mellan hindren men även efteråt. Allt leder ju egentligen tillbaka till bristen på dressyrträning. Problemet finns ju även där om det inte står hinder framme. Sista träningen jag hade måste ha varit förra hösten, annars har jag bara försökt lösa det själv eller inte tänkt på att göra något åt med men gårdagen fick mig verkligen att tänka efter. 
 
Övningen bestod av 3 galoppbommar följt av sockerbitshinder följt av varsitt hinder på båge. Övningen var alltså formad som ett Y och reds även så. 2 språng mellan bommar och sockerbitshindret och 4 språng mellan sockerbitshinder och räcke/oxer. Vi började med travbommar, mest som uppvärmning. Inga problem för traven kan jag hantera och får igenom mina halvhalter ganska så direkt. Avstådet ändrades och vi skulle rida dem som galoppbommar. VARJE gång kommer vi fel på första för att jag inte får igenom min halvhalt och vi springer igenom hela serien, flera gånger om tills vi till slut klarar det hyfsat och börjar hoppa på de andra hindrena. Där måste jag ju då gasa för att ha lite fart till hindret, kommer antigen för nära eller så skickar jag av henne stort för att jag inte ser någon distans. Får jag inte igenom halvhalten i början av serien har jag ett problem i slutet. Men i slutet så började det gå bättre och vi började komma in i känslan vi oftast alltid har. Jag fick dock inte stopp på henne men hon började lyssna bättre på mina halvhalter, fortfarande inte fullt ut men bättre. Gjorde övningen men en volt efter varje moment som jag tror hjälpte, fick henne att förstå att det inte måste vara full fart hela tiden men bromsen efter hindrena verkar fortfarande funka dåligt men jag tror att detta är något vi kommer få jobba med framöver. Hon är så mycket framåt nu att vi måste hitta bromspedalen i det hela. Måste även börja jobba mer med min sist både över och efter hinder men det tar vi en annan gång. 
 
Även om det kanske inte låter så här över så är jag ändå nöjd med träningen, trots käftsmällen så var det otroligt nyttigt för oss båda. Nu måste vi bara göra den övningen massor med gånger så vi tillslut kan göra den jättebra. Dressyrträningen ska tas tag i för att vi måste bli bättre på att galoppera. Charsmin går som tåget på alla typer av hindertyper och har ett sug i sig som inte funnits för. Just nu känns vi starkare än någonsin. Hoppas det snart kommer synas i våra resultat. Vi ska absolut försöka ta oss lägst upp i resultatlistan och åka hem med BLÅGULT! 
 
/Ebba
 
 
Hej! 
 
Jag känner verkligen av att det är måndag. Allt går lite segare och orken är i stort sett obefintlig men jag tycker ändå att jag har kämpat på och fått lite gjort. Har alltid hatat första dagen på veckan eftersom att det är så svårt att komma igång. Helgen har satt sina spår och jag hamnar så lätt i nya banor. Tror inte jag är så ensam att ibland vara lite väl överambitiös under helgen när det gäller att vara uppe lite för länge, kanske till och med vända på dygnet. Jag är iallafall proffs. Men det är dags att börja ta sig i kragen och komma in i lite bättre rutiner. 
 
Idag ringde klockan vid kl 7. Det bärde emot att sätta alarm kl 02 för att sova typ 4h och sedan gå upp och fullfölja en hel dag. Är rätt trött i skrivande stund. Men jag skulle släppa ut hästarna idag, har man lovat så har man. Har faktiskt inte så mycket emot att släppa ut dem, det är en bra start på dagen. Man kommer igång riktigt. När jag vaknade var jag så omotiverad att kliva upp, Slängde på mig ridbyxor ifall jag fick för mig rida, just då var det inte min avsikt att göra det men jag ändrade mig ganska omgående när jag väl kommit till stallet. Utsläppet gick i stort sett smärtfritt. Stalltjänst stog på tur, 3 boxar, 5 höpåsar , 3 vattenhinkar och kraft blandad var jag färdig. Trött men extremt sugen på att rida så gick jag faktiskt ut i regnet och hämtade unghästen för att ta med henne upp till ridbanan. Såhär i efterhan är jag extremt glad att jag gjorde det.
 
Cazzie var en stjärna. Just idag tänkte jag inte så mycket på att hon bara är 4 år gammal och nyligen inriden. Vågade inte utmana ödet och rida ut s¨vi tog en sväng upp till ridbanan just för att lära oss vara själva men även träna på att fokusera på upgiften och lite grunder i utbildningen. Vi tränade start, stop och även skillnad på en drivande och förflyttande skänkel som hon kommer ha nytta av i framtiden. Hon är så otroligt lättlärd om man bara förenklar övningarna jag till vardags gör med Charsmin så går allt som på en räls. Vi tränade på att rida längs långsidorna och att verkligen rida ut i hörnen. Jobbade mest i skritten, den är så pass befäst att det går att göra lite små jobb redan nu. Men i traven så tränade jag mest på att sakta av. Hon gör så tvära stopp att hon inte hinner med att ha koll på benen. Så hon tappar balansen ganska lätt men efter en stund verkade hon förstå det hela. Galoppen är ett problem, inte att fatta den utan att hålla den. Hon är så busig att hon drar ner huvudet och gör massor med bocksprång. Hon blir alltså superstark. Men vi klarade ut det också till sist. Känns så onödigt att galoppera när hon inte har balansen riktigt till det än men vi tog några långsidor och det gick bra. Tror vi höll på och jobba aktivt 20 minuter så det blev ett pass på ca 30 minuter inklusive skrittväg till och från ridhuset. Vilket var alldelles lagom då hon var mentalt trött mentalt och hängde i stallgången när vi kommit tillbaka. Är super nöjd med henne så absolut en guldstjärna. 
 
/Ebba