Hej! 
 
Idag så kom starlistan ut inför tävlingar på GARK i helgen och det gjort mig lite nervös. Det är ju ändå debuten på en höjd som för oss fortfarande är utmanande. Men nervositetskänslan är ändå positiv men det känns så ovanligt att vara såhär inför en tävling, det händer inte så ofta längre men jag tror att de är ordet debut som gör mig lite ängslig. Men jag vet att vi kan och vi ska göra vårat bästa på lördag. Detta blir våran första innetävling så en debut i debuten? 
 
Igår så hoppade jag faktiskt henne en sista gång inför tävlingen och jag ville inte hoppa högt utan mest känna på att rida och se avstånd. Jessica kunde inte vara med så det var jag och en kompis som ställde upp ett par hinder och rullade på. En parallelloxer och två räcken, ett på diagonalen och ett på långsidan. Alltså inget märkvärdigt men det fanns möjligheter. Hon var SUPER pigg. Vilket gjorde att jag hade fullt upp at försöka få henne att inte springa som en galning utan hitta ett tryck i galoppen, vilket var extremt svårt. Så jag kom i lite undertempo vissa gånger. Sedan vissa gånger så fick jag inte igenom min halvhalt så rusar hon mot hindret och river för att det går för fort. Men hon tycker det är roligt och det är de viktigaste.  Hade ganska bra känsla så vi tog 2 språng på 80cm, som inte kändes som några problem. Valde sedan att lägga ner igen för att avsluta bra. För att summera passet så är jag inte jättenöjd, tror att vi verkligen behövt lite hjälp igår men vi löste det ändå hyfsat bra. 
 
Kollade på startlistan när den kom ut och det är inte super mycket starter jag startar som nr 8 i första klassen, inkl bponnysarna i höjden före. Tror de börjar vid kl 9 och då gäller det att i stortsett vara klar. Jag gillar ju att ha tid på mig så det lutar mot att åka kl halv 7 ca för att vara där till 8 ungefär. Då har jag 1h på mig att gå banan, göra iordning hästen och rida fram, det borde ju inte vara några problem, eller? Det ska enligt Google Maps ta 1 timme och 34 minuter att åka. Jag måste alltså vara i stallet till halv 6. Min plan blir då att imorgon ta och putsa all utrustning imorgon och packa det mesta så det bara sådant man får ta på självaste tävlingsdagen. Som ströa transport och göra hästen tävlingsfin. Så det kanske blir en stallvlogg imorgon om ni har tur... 
 
Till sist tänkte jag ta upp lite om tävlingsplatsen. Jag har faktiskt bara varit där med Jessica under sommartid och utetävlingarna så jag har dålig koll på hur man tar sig till ridhus med mera. Någon som varit där under inomhustävlingar och vet hur de ser ut?  Har kollat på lite YT filmer där ifrån men de kan ju ha hunnit ändras. Eftersom jag bara vart där när de vart tävlingar ute så har man ju inte tänkt på vart ridhusen ligger. Men det ska bli kul att åka dit, alltid roligt att tävla på ''nya'' platser. 
 
- Ebba 
 
 
 
Amanda

Sv; Ja verkligen, ett dåligt ridpass kan ju hänga kvar i ens samvete hur länge som helst. Samtidigt så kan man ju leva på de bra passen bra längre också! :)

Svar: Absolut! De bra passen överväger helt klart de dåliga ANY DAY :D
Ebba Carlström

isabell

STALLVLOGG!!! :D

Svar: Blev ingen, jag glömde bort de ;)
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress