Hej! 
 
Varenda pass i ridhuset den sista tiden har varit hoppträning och då rider jag mest fram i alla gångarter, känner efter hur det går och svänga och stanna och arbetar utifrån det. Vilket betyder att det inte blir så mycket ren dressyrträning, alltså allmän träning som jag tror kan hjälpa oss i hoppningen. För just nu så funkar i stort sett inget vad dressyr heter. Jag gav upp den biten lite när jag började tävla, kändes inte lika viktigt faktiskt men just nu när jag ser att tydliga problem kommit fram måste jag nog tänka om. För att ta några exempel, jag slarvar med att hålla händerna still, jag kan inte få stop på min häst vissa gånger och hon är inte lika mjuk och fin längre på grund av dåligt gjort lösgörande arbete. Men jag ska absolut ta tag i detta och börja rida lektion för Sofia (hästägaren) varannan fredag. Jag tror att det kan göra mig och Charsmin gott. Men det kommer bli svårt att bortse från vanor som sitter i ryggmärgen. 
 
Ett tag var jag super noga med detta, som när Charsmin hade hoppvila var vi tvugna att hitta på något annat. Under den tiden var hon hon så trevlig i munnen, mjuk i sidorna m.m men det var ju för att jag kunde fokusera på det just då. Hoppning är ju min grej så det har blivit att dressyren har försvunnit någonstans längs vägen. Nu är hon ett ånglok som hänger sig på bettet och springer iväg. Men det är för att de mjuka hjälperna jag borde och kan använda är som bortblåsta just för att fokuset har luggit på annat. Men nu är det dags att ta ett par steg tillbaka och hitta dit vi en gång var. Nu väntar en framtid med mjuka händer och mjuka sidor på ryttare och häst. 
 
Har ni någon gång kommit på er själva och verkligen fått tänka om? Behöver inte vara just detta, men ändå fåt en käftsmäll och verkligen insett att det är dags att ändra på något. Så känner jag just nu, låter kanske dramatiskt men för att komma framåt i våran utveckling är detta ett måste. 
 
- Ebba
 
 
Vendela Asplund

Så gullig bild!!!

Svar: De är min favorit bild på oss <3 tack
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress