4 november 2017

Första genrepet...

Träning

Hej! 
 
Bättre sent än aldrig, känns det som. Jag hade tänkt att lägga upp detta inlägget i måndags efter träningen. Tiden fanns ju men självklart så glömmer jag bort de. Men i onsdags så slängde jag ihop en video för att kunna lägga ut den. Inte mitt bästa arbete på videon men jag hade ingen ork så det blev väl intre super bra men det går att se vad vi gör. För att sammafatta träningen med ett ord så skulle jag säga SUPERBRA! Sådan grym känsla levererade Charsmin. Kändes lite som att jag bara var along for the ride, eftersom hon bara körde på som tåget. 
 
 
Vi började med att hoppa fram på två hinder. Hon var på bra humör. Hennes rätta humör för att vara lätt att rida på hinder. Så mitt i mellan pgg och slö, lite lagom pigg med andra ord.Det ända problemet är att jag inte kan få henne att landa  rätt galopp eller få henne att byta efter. Hamnar hon i kors galopp eller i fel galopp blir hon oerhört stark. Så jag hade lite problem att få tillbaka henne vissa gånger. Vi rullade på samma två hinder ett par gånger, för att kunna komma in flytet men även kunna lära oss ta det lite lungt men ändå bibehålla trycket och balansen galoppen, vilket går superbra om v har rätt galopp annars blir det lätt vingligt. Men vi fick till det några gånger så vi får bara träna mer. Vi gick vidare att hoppa en liten bana. Räcke till oxer på ca 18 m, tillbaka sväng till ett räcke och 5 språng lite tillbaka på ett räcke, tillbaka sväng på sockerbitshindret och sedan en kombination med 1 steg.
Tog samma bana igen, glömmer dock bort vägen och får inte tillbaka henne så det blir stressigt och vi tar om det från tillbaka svängen i högervarv. Försöker redan från början ta det lite lungt men kommer lite nära men obetydligt, vidare på 5 lite tillbaka språng och sedan åter igen sockerbitshindret vidare till kombinationen där hon RÄDDAR mig otroligt mycket. Det är ändå hinder på 80 cm som är högt för oss men hon lyfter lite extra på benen och vi tar oss igenom den utan problem. Samma bana igen och hon går klockrent på hinder, samma problem där med fel galopp. Men hon är så säker nu för tiden. Vi kommer lite nära på kombnationen igen men hon slänger upp bena lite mer som sagt och vi klarar det galant.
 
Jag var så otroligt nöjd efter träningen. Jag känner mig super redo inför debuten men jag ska ändå hoppa en gång till för att känna på höjden. Tror det blir om 2 dagar, alltså på måndag så hinner vi samla oss lite innan lördagen! Jag är taggad! 
/Ebba
 
 
Lisa

Men åh! All lycka till på debuten. :D

Svar: Tack :)
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress