1 maj 2017

Trasig häst!

Charsmin

Hej! 
 
För att gå rakt på sak så är Charsmin skadad. Här om dagen så satt jag i godan ro och kollade på facebook och så dök det upp en avisering i våran stallgrupp där. Där fick jag då veta att Vetrinär var påväg ut till Charsmin och då var jag ovetandes om vad som hade hänt. Självklart så förfarar man ju det värsta. När jag hörde symptomen trodde jag direkt korsförlamning. Hon hade smärta i kors och gick stappligt med benen, kunde tydligen även varit fång. Men dem både uteslöts när vetrinär hade kollat på henne. 
 
Tydligen ska vetrinär inte ha kunnat lägga en diagnod utan var själv ovetandes till vad det var, en sträckning,låsning m.m. Pratade med kompis om hennes häst som inte heller vart ren, man kan ju stirra sig blind på vad som är fel när det gäller bakkärran. Det finns ju så mycket. Då vill man nog hällre ha ett blodigt sår så att det blir enklare att hitta felet. Överlag så vill man nog rakt ut veta vad som är trasigt på hästen för att kunna åtgärda det så fort som möjligt. 
 
Nu ska hon iallafall vila från ridning i en vecka och gå på antiinflammatorisk medicin i 5 dagar så får vi hoppas att det blir bättre. Hon ska idag (söndag) varit mycket bättre än igår vilket känns skönt. 
 
 
 
 
Marielle

USCH! 😟 Jag hade veterinär ute för korsförlamning en gång. Visade sig vara hov böld. På tre av fyra fötter! Slutade med gipsad hov och boxvila 3 månader... Håller tummarna för dig! 💛

Svar: Hon är idag mycket bättre och förhoppningsvis är vi på rätt väg snart igen! Tack snälla <3
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress