Hej! 
 
Lite tråkiga nyheter, tyvärr så blev planerna ändrade under helgen så det blev ingen pay and ride för mig och Oktan och det känns både tråkigt och ganska skönt. Torsdag förra veckan var sista genomköraren innan söndag och vi hade en väldigt dålig känsla. Han var duktig men kändes lite konstig och jag hade dålig koll på vart jag skulle rida och var väldigt fixerad med annat när jag borde fokuserat på oss. Eftersom ridhuset vi tränar i är större än banan LC:1 rids på hade jag extremt svårt att ha koll på storleken av volter eller rektangeln jag skulle rida på, blev ganska snabbt frustrerad och allt gick egentligen därefter bara utför. Uppvärmningen var han en stjärna men när jag väl tappat tålamodet så är det väldigt svårt att få tillbaka. Blev aldrig riktigt nöjd, men skulle jag bli det hade vi nog ridit ett par timmar till. Men jag valde att lägga en kort stund på att avsluta bra, och sedan gå hem. Hästen dygnsur av svett och jag lika så. Som ni kanske förstått var inte känslan inte alls bra, dock tror jag att vi ändå hade gjort bra ifrån oss, eftersom det alltid handlar om dagsform. 
 
Pay and Riden blev utbytt mot provskrivande, inte vilket som helst heller utan Grönt kort prov. Som jag faktiskt fick reda på att jag klarat bara 3h senare. Var lite stressad eftersom jag skulle iväg vid halv 3 och var färdig vid kl 2. Så vi blev lite sena men var hemma hyfsat skapligt ändå. Trodde absolut att provet skulle vara svårare och längre. Trots att man får andvända TR så är det svårt just därför, att slå i de olika reflementena är supersvårt. Så mycket text på varje sida och  jag har svårt att konsentrera mig vid mycket text. Men tur nog gick det bra och jag är supernöjd, nu ska bara licens beställas så fort mitt prov har blivit accepterat och insatt på mitt TDB konto. Sedan är det väl bara att sätta igång. Som det ser ut nu blir första hopptävlingen den 17 Juni med Charsmin. 
 
Går vi tillbaka till nutid så kommer båda hästarna ridas av mig idag. Oktan ska nog gå en runda i skogen och Charsmin i ridhuset eller tvärt om, jag vet inte riktigt men de ska iallafall göra en av varje. Har inte ridit Chasse på en vecka så det är verkligen dags nu. 
 
Ha det bra sålänge! 
 
 
 
 
Hej! 
 
 
Idag var första passet med Oktan inför söndag. Jag kände verkligen att jag var taggad på att rida och ville göra mitt bästa. Han har varit så fin det sista att jag var ganska säker på att han skulle vara lika duktig idag. Dock ändrade jag lite på hur jag red fram. Tror att det gjorde gott för oss båda, han var inte lika trött och seg, utan kunde hålla på ganska länge. 
 
Vi började med att jobba i skritten. Öka och länga på steget. Ge gjorde att han verkligen blev enklare att få fram i alla gångarter. Jag tror att många underskattar skrittarbetet, då jag själv har gjort det innan men har verkligen insett det nu. Märket verkligen att han blev känsligare och lyssnade mycket bättre. Började att jobba han lite i traven, i stort sett som jag brukar, Försöker få han mjuk i sidorna och blanda in lite halter för att få han ska lyssna på mig. Galoppen är lite av ett problem, har har svårt att komma in i galoppen och hålla den taktmässigt. Den blir gärna fyrtaktig de första stegen, vilket vi alltid jobbar med. Men ända sättet för honom att komma in i rätt galopp är att rida på volt. Då har han kolla på benen. Så vi jobbade lite på volt. Efter uppvärmningen så hade vi en skrittpaus innan jag red dressyrprogramet 1 gång. Förvånade mig själv genom att rida ett ändå helt okey program. Det såg absolut bättre ut än vad det kändes, vad jag förstod på min kompis. Men jag har lite svårigheter med det. Serpentinbågarna är inte min kopp te, har svårt att få till storlekarna på bågarna. Sedan är volterna äggformade. Så jag måste verkligen rida ut till spåret och se till att den blir rund. Igångsättningarna är inte helt hundra heller så jag måste verkligen vara på honom när han ska gå fram. Annars så blev vi godkända av alla som var med och kollade så förhoppningsvis tycker dommaren på söndag det också! Sedan en längre skrittpaus för att sedan rida programet igen. Den gången hade jag en bättre känsla och ridvägarna blev mycket bättre. Jag är super nöjd med honom idag så imorgon ska vi fokusera på delar av programet som de vi hade probelm med idag,
Ha det bra sålänge!  
 
 

Hej

Hur skönt väder har det inte varit de sista dagarna? Så varmt att man knappt kan gå ut fast, egentligen ska man ju inte klaga så jag ska sluta direkt. Att rida i linne är det bästa som finns, kunna känna hur det fläktar när man galopperar i skogen. Det klår helt klart allt. Det är så skönt att sommaren äntligen är här, det ända negativa är myggorna. 

Veckan upplägg blir inte direkt annorlunda förutom att en dag vart utbytt.Så det blit istället ons,tors,lör lr sön. Tisda kväll så ska hästarna gå ponnyridning och eftersom jag är i skolan så hinner jag inte rida innan dem ska åka iväg. Så jag får vara utan häst den dagen men så här är det tänkt. 

Oktan: Ons: Dressyr, programridning. Vi ska träna inför söndag. Tror vi ska lägga mycket fokus på volter, där är vi svagast just nu. Uppvärmning ute eftersom det inte ska bli för mycket för honom 


Oktan: Torsdag, Dressyr och Programridning också uppvärmning ute av samma andledning. Här ska vi även träna lite extra på snett igenom och hörnpasseringar. 

Söndag: Pay and Ride. Ska försöka tänka på att inte värma upp för länge för då blir han trött och har svårt att hålla galoppen. 

På tal om dressyr. Jag har lite problem att lära mig dressyrprogramet, Hur gör ni för att lära er de utan att sitta till häst? Jag har ritat upp det i Paint men har bara lärt mig vägarna, Hur memorerar ni bokstäverna? Behöver man de? Så vad är era bästa tips? Dela gärna med er för jag behöver verkligen all hjälp jag kan få.

Som ni ser blir de Oktan för fulla muggar denna veckan. Jag och Charsmin sätter igång nästa vecka med träning och  hoppningen. Förhoppningsvis kan jag även köra ett pass med Oktan den veckan. 


På tal om något helt annat. Vet ni någon som gör header antingen gratis eller till bra pris? Jag känner att jag vill byta men vet inte vem jag ska höra av mig till. Så dela gärna med er om ni vet någon bra. 

I helgen ska det tävlas. Inte för min del dock utan Jessica ska starta sin unghäst i 2 klasser på fredagen och jag har lovat att hänga på. Vi är ju lediga eftersom det blir en klämdag då, vilket känns skönt. Alltid gött med långhelg. Ha det bra!