Hej! 
 
I lördags så gick Charsmin och jag våra första starter tillsammans på 1,5 år men även första för detta året. Blev lite spontant bestämt med min tränare tidigare samma vecka. Efter lite velande så bestämde vi oss för 60 och 70. Kändes inte första klassen bra så skulle hon gå 2st 60 rundor men allt flöt på bra. Banan bestod av 9 hinder. 1:an en oxer stod på diagonalen med kort anridning, galoppsträcka till hider nr 2, ett räcke. Böjd linje på 7 språng till hinder 3. Svår sväng tillbaka på hinder 4, galoppsträcka till hinder 5. 5-6 var en linje på 7 språng. Tillbaka till föregående hinder nr 3 men nu nummer 7, böjd linje på 7 språng till föregående nr 2 nu nr 8 och sist galoppsträcke till hinder nr 9. Ursäkta för rörigt förklarande men eftersom videosarna inte är av bästa kvalite så väljer jag att inte lägga ut dem. Därför försöker jag förklara istället. Jag hade även min tränare Jessica på plats
 
60cm: Jag värmer upp själv och jag känner direkt att hon är pigg. Det är extremt trångt på framridningen och vi kan inte riktigt få till någon bra uppvärmning. Framhoppningen var sådär, jag tuggade grus och fick mig en hjärnskakning. Möjligheterna för att hoppa fram är inte de bästa. Går in på banan men en hyfsad känsla. Rider så jäkla dåligt, ursäkta språket. Är inte alls nöjd med min ridning men hästen presterar ju solklart. Blir inte klar innan hinder, tar inte ut svängarna innan/efter hinder Blir jag inte klar eller om vi tappar balansen så river hon ofta. Men hon lyfte på hovarna i rätt tid på och vi satte en felfri första runda. 
 
70cm: Jag hoppade faktiskt inte fram till den klassen, det kändes så onödigt eftersom de gått så dåligt samt för att det var typ 5 starter i mellan. Hon var ju uppvärmd och hoppklar att jag inte tog ett enda språng. 
Det känndes bättre denna gången, men jag red i stort sätt lika dåligt. Han att bli färdig innan hinder men svängarna före och efter  satt inte nu heller. Men samma sak här, hon lyfte på hovarna när hon skulle och vi satte ännu en felfri runda.
 
Det kunde inte blivit en bättre start på tävlingsåret än så, jag är jättenöjd med bådas prestation! 
 
 
 
Ellen

Va roligt att det gick så bra :D

Svar: Jag är så nöjd :D
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress