Hej! 
 
Det blev en tidig morgon då jag startade som nummer 2 i första klassen, så jag och linus var påväg till stallet redan vid kl 6. Jag hade gjort iordning henne dagen innan. Packat allt som skulle med och hoppades på att allt skulle vara frid och frjöd att åka. Dock hade Chasse andra planer, hon hade världens fläck på baken. Hon hade stått inna och såklart lagt sig i bajset i boxen. Så fram med torr shampo och börja tvätta. Men det var enkelt att ta bort men vi hade ju redan lite ont om tid, gick hyfsat smärtfritt ändå. På med lädergrimman, in med sakerna i bilen, på med hästen på transporten. Färdiga för avfärd, en halvtimme sena men vi kom ändå i tid utan att egentligen behöva stressa. 
 
 
LE bed: Clear Round
Jag ville ha en mjukstart och verkligen visa henne omgivningarna. Jag vet att 60 cm kan gon kliva över. Gick banan och det var väldigt enkel. Hindrena stod i mitten och mina förutsättnignar till att leverera en bra runda var goda. 8 hinder. Det ändå som skulle vara problem för oss var at lyckas hålla galoppen genom svängen mot 6:an. Ville verkligen inte göra om samma misstag som i Aneby. Dock var ju detta 10 cm lägre men ändå. Sätter upp galoppen, osäker om jag fått startsingal men tar en volt för att vara säker. Rider mot första och hon samlar ihop sig och trampar om. Men bommen ligger kvar. Annars flyter det på ganska bra. Vi kommer lite långt ifrån på nr 6 så jag lägger på spöet lite, men den svängen var lite svårt, vi prickade inte riktigt hindret rakt. Men jag är super nöjd med rundan. Vi kunde haft lite mer galopp rundan igenom men i hade ändå ett bra flyt och inga tendenser till ett stopp. 
 
 
 
LD bed: A:0+A:0
Var ganska så nervös för denna klassen. 70 cm är ändå lite utmaning för oss, höjdmässigt. Men banan var väldigt lika klassen innan. De hade bara bytt siffror på 2 och 6. Dock vart det ju utmanande och komma ihåg att de bytt. Men jag stog faktiskt på framhoppningen och tycke det var högt. Men osäkerheten försvann ganska fort, jag tror att det var vinnarskallen som kom fram. Bestämde mig för att försöka vinna, då vi hade en bra känsla i första och jag själv hade den känslan. Men tji fick jag och första bommen faller. Ni ser ju att vi kommer nära och hon hinner inte riktigt upp med sina framben så hon plockar frambommen. Hon har ju hängande framben men vad ska man göra. Efter där så är känslan på topp banan igenom. Dock gör vi även samma misstag i denna klassen och kommer lite långt ifrån på 2:an ( samma hinder som nr 6 i första klassen) så lägger på spöet lite mer, sitter tillbaka för att få med henne. Det kändes inte högt och oxrarna var inte ett problem alls. Det kändes så skönt. Trots att vi inte fick gå till omhoppning är jag så nöjd. Trots felfri i första är jag nöjdare med ridning i denna klassen. Sedan blev uppladdningen mycket bättre här. 
 
 
Överlag var det en lyckad tävlingsdag som var över för oss redan vid 12 tiden. Så vi var hemma och påväg hem redan vid halv 2 ungefär. Vilket var skönt. Vädret var också på våran sida, inte för varmt men inget regn vilket jag räknar so en vinst. Jag vill också passa på att tacka Forserum Ryttarsällskap för extremt bra arrangerade tävlingar och vi kommer absolut tillbaka! 
/ Ebba
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress