Hej! 
 
Det blev en tidig morgon då jag startade som nummer 2 i första klassen, så jag och linus var påväg till stallet redan vid kl 6. Jag hade gjort iordning henne dagen innan. Packat allt som skulle med och hoppades på att allt skulle vara frid och frjöd att åka. Dock hade Chasse andra planer, hon hade världens fläck på baken. Hon hade stått inna och såklart lagt sig i bajset i boxen. Så fram med torr shampo och börja tvätta. Men det var enkelt att ta bort men vi hade ju redan lite ont om tid, gick hyfsat smärtfritt ändå. På med lädergrimman, in med sakerna i bilen, på med hästen på transporten. Färdiga för avfärd, en halvtimme sena men vi kom ändå i tid utan att egentligen behöva stressa. 
 
 
LE bed: Clear Round
Jag ville ha en mjukstart och verkligen visa henne omgivningarna. Jag vet att 60 cm kan gon kliva över. Gick banan och det var väldigt enkel. Hindrena stod i mitten och mina förutsättnignar till att leverera en bra runda var goda. 8 hinder. Det ändå som skulle vara problem för oss var at lyckas hålla galoppen genom svängen mot 6:an. Ville verkligen inte göra om samma misstag som i Aneby. Dock var ju detta 10 cm lägre men ändå. Sätter upp galoppen, osäker om jag fått startsingal men tar en volt för att vara säker. Rider mot första och hon samlar ihop sig och trampar om. Men bommen ligger kvar. Annars flyter det på ganska bra. Vi kommer lite långt ifrån på nr 6 så jag lägger på spöet lite, men den svängen var lite svårt, vi prickade inte riktigt hindret rakt. Men jag är super nöjd med rundan. Vi kunde haft lite mer galopp rundan igenom men i hade ändå ett bra flyt och inga tendenser till ett stopp. 
 
 
 
LD bed: A:0+A:0
Var ganska så nervös för denna klassen. 70 cm är ändå lite utmaning för oss, höjdmässigt. Men banan var väldigt lika klassen innan. De hade bara bytt siffror på 2 och 6. Dock vart det ju utmanande och komma ihåg att de bytt. Men jag stog faktiskt på framhoppningen och tycke det var högt. Men osäkerheten försvann ganska fort, jag tror att det var vinnarskallen som kom fram. Bestämde mig för att försöka vinna, då vi hade en bra känsla i första och jag själv hade den känslan. Men tji fick jag och första bommen faller. Ni ser ju att vi kommer nära och hon hinner inte riktigt upp med sina framben så hon plockar frambommen. Hon har ju hängande framben men vad ska man göra. Efter där så är känslan på topp banan igenom. Dock gör vi även samma misstag i denna klassen och kommer lite långt ifrån på 2:an ( samma hinder som nr 6 i första klassen) så lägger på spöet lite mer, sitter tillbaka för att få med henne. Det kändes inte högt och oxrarna var inte ett problem alls. Det kändes så skönt. Trots att vi inte fick gå till omhoppning är jag så nöjd. Trots felfri i första är jag nöjdare med ridning i denna klassen. Sedan blev uppladdningen mycket bättre här. 
 
 
Överlag var det en lyckad tävlingsdag som var över för oss redan vid 12 tiden. Så vi var hemma och påväg hem redan vid halv 2 ungefär. Vilket var skönt. Vädret var också på våran sida, inte för varmt men inget regn vilket jag räknar so en vinst. Jag vill också passa på att tacka Forserum Ryttarsällskap för extremt bra arrangerade tävlingar och vi kommer absolut tillbaka! 
/ Ebba
Hej! 
 
Jag har haft en så stressig dag, hatar att stressa. Nu på kvällen kan jag äntligen varva ser eftersom allt är färdigt. Stress får mig att må dåligt men jag gör det ändå allt för ofta. För att summera min dag så kan jag säga att det varit en bra dag men har fått lite för lite somn, vi alla vet vad som händer då. Behöver ta bätre hand om mig själv, men vem orkar det när det finns godis att äta och serier att kolla på natten lång. Jag har även ganska hektiska dagar framför mig. Dagarna är fulla med måsten eftersom min mamma jobbar och måste vila upp sig på dagarna när hon jobbar natt. Jag önskar bara att alla kunde ta sitt ansvar och göra det dem ska så andra slipper lide, spelar ingen roll att man blir belönad för det, man ska inte behöva slita ut sig själv nara för att andra ska få allt på guldfat. Irriterad är jag minst sagt. 
 
På tal om nåot helt annat så red jag faktiskt idag med, visst inte om jag skulle låta henne vila eller om hon skulle gå. Men vi red i ridhuset, jag ville känna av henne lite innan lördag. Vi busade ju mest i fredags att jag aldrig kom till någon ridning. Vi började inte alls bra idag, jag tyckte att det blev svårt att rida. Jag hade inte en aning om hur jag skulle göra för att bryta mönstret vi skapat. Men jag provade mig fram. Värmde upp som vanligt, men jag ville ha lite mer koll på galoppen. Jag ville få henne tillbaka men det var inte alls lätt p.g.a att hon vart så stark. Men då får jag inte möta med mer hand utan mer säte, men det tog ett tag innan jag insåg det. Vi höll på att bråka en stund, hade svårt att få stopp på henne, men jag provade att höja handen  en bit och det gjorde att hon genast slappnade at och allt försvann ur min hand. Hon bärde mer eller mindre sig själv på ett sätt som jag inte känt så ofta. Jobbade mycket med att få henne mjuk i sidorna, jobbade med skänkelvikningar och volter. Vi kämpade också med de svåra travökningarna. Hon var superfin i slutet men då hade jag kämpat en stund. Jag tror att hon är sådan p.g.a brunsten. Det är roligt när hon är sådan men hon blir lätt ofokuserad och då är det svårt att få henne motiverad til at börja jobba. Men idag gick det super de sista 20 minutrarna. Var ändå höjd efteråt. 
 
Blir nog tidigt kväll idag, ska upp tidigt imorgon för att åka till stallet! Vi hörs
/Ebba
 
 
Hej! 
 
Det känns som att jag skulle ha mängder att skriva eftersom det två dagar sedan jag uppdaterade sist, men det är faktiskt bara önsketänkande. Är jag inte i stallet så gör jag ofta inte mycket. Hästarna är liksom mitt liv i stort sett, jag kan inte bestämma mig om det är sorgligt eller bra. Önskar ibland att jag hade lite mer av ett liv. Men bortser man från det, har jag det ganska bra. inget speciellt har hänt med mig dessa två dagar, jag mår som vanligt. Bra med andra ord och just nu ser jag bara fram emot kommande dagar. Egentligen händer det inst super mycket då heller men det är roligheter på gång. Även denna gången med hästar, såklart. Tiden går lite för långsamt för mitt tålamod men de måste tränas det med. 
 
Igår som jag sa i förra inlägget, hängde jag med Jessica och A in till klubben för att asistera i hästhållning och hinderhöjning. Delade också med mig av mina extremt proffsiga filmskillz. Det gick super, Aleccis gick som tåget, en riktigt fröjd att se. Trots sina 17 år har hon mycket kvar att ge. Allt gick som en dans och J släppte av mig på hemvägen för att hon skulle sitta lite på sin unghäst och rida en annan häst. Jag hade sovit dåligt den natten så jag ville egntligen sova ett par timmar imellan men min brorsdotter kom på besök så jag bytte av min mor lite ibland. Så ingen vila för mig, piggnade till efter en timme och då kändes det onödigt att lägga sig. Vid halv 6 hämtade en tjej i stallet mig för lite hoppning. Det var nog det mest oseriösa hopp passet någonsin. Eller ja på länge iallafall. Ingen av oss orkade dra fram något, så 3 räcken mitten på banan fick räcka. Jag red fram, märket ganska direkt att hon var pigg och extremt stark. Men jag hade sagt till mig själv att vi skulle ha kul så jag struntade i allt var förnuft heter och red lite hur som helst. Tror det uppskattades från båda sidor. Första gången jag vänder upp på ett räcke på ungefär 20 cm, sticker hon iväg och jag har inget att säga till om. ( bifogar en bild här nere) Men jag såg inte ner på det, jag ville mest ha lite mer balans i '' språnget'' men gav upp det ganska fort, försökte hålla jämt stöd istället trots den låga hinderhöjden. Hoppade ett par gånger till, vände upp på hinder med lite omhoppningssvängar. Går vi till omhoppning på lördag så är det alltid bra att vara up to the task. I slutet tog vi 2/3 språn lite högre (60/70), ingen tvekan och hon gick som tåget. Så vi hade en bra och väldigt rolig avslutning. Btw, jag hade en proffsig fotograf med mig i tisdags... 
 
Onsdag = ledig hästdag = göra vikiga saker dag. Men jag kan säga tt inget viktigt at blivit gjort idag. Har viljat städa mitt rum nu i flera dagar men på något sätt har jag fastnat på en ny (för mig) serie. Friends. Jag har kollat på 2 och en halv säsong på 2 dagar. Förstår ni nu hur jag inte hinner med viktiga saker. Men förutom non stop seriekollande har jag varit ute med hundarna ett par gånger men det är i stort sett allt. Orkade inte ens laga mat idag så det blev pizza idag, bara det säger väl vad ansträngningsfaktorn var på dagen. Nu ska jag Howrsa lite, stoppa mina hästar i säng. Ev kolla på några avsnitt till av Friends, gå ut med hundarna en gång till. Sedan är det sängdags, det blir nog sen kväll idag med tror ja. 
/ Ebba
 
Hade svårt att hitta distanser på de små hindrena att det såg ut såhär i början ^^
 
När hindren blir lite högre har jag bättre koll :D