Hej!

I nästan 2 år har jag hjälp Jessica när hon ska iväg på tävling/träning. Det är kul för mig som aldrig tävlat själv att se och få nya erfarenheter såfort vi åker någonstans. Samtidigt är det extremt roligt att träffa på nytt folk och hästar. Jag försöker suga åt mig allt som går när hag är med och hjälper till. För att jag tror att det kommer hjälpa mig något enormt när jag själv sätter igång med mitt tävlande. Det är så roligt att åka iväg, kolla in anläggningar, träffa folk, skaffa nya gemenskaper. Jag ser bara fördelar med att hjälpa till på tävling. Det kanske inte alltid går som tänkt men jag och Jessica har alltid super roligt. Jag känner mig inte som en typisk hästskötare utan mer som en person som ville följa med att hjälpa till men ändå har samma uppgifter (nästan) som en proffisionell. Ända skillnaden är väl att de får lön och min lön är oftast mat. Vilket är 100 gånger bättre om du frågar mig.

Jag tror att jag ser hela tävlingsdagen på ett annat sätt än vad den som tävlar gör. Jag håller mer koll på saker som händer runt omkring. Ryttaren brukar gå in i sin egna bubbla och bara tänka på sig och hästen. Vilket är absolut rätt.

Under dessa åren har jag iallafall varit på x antal anläggningar. Vissa har jag tyckt om mer än andra. Jag tänkte rada upp ett par som jag alltid tyckt har bra tävlingar. Här kommer iallafall top 3.

1. Värnamobygdens Ryttarförening
Jag har nog aldrig varit på många gånger på en anläggning som där. Men ändå har dem aldrig misslyckats att imponera mig. Deras anläggning är extremt fin och lätt navigerad. Allting med tävling är välplanerat. Allting sköts och är top notch. Där har dem lyckats med allt. Är verkligen en potensiell tävlinsplats i framtiden. 

2. Gislaveds Anderstorps Ridklubb
Samma sak som den ovan. En enkel navigerad anläggning med väl planerade och väl genomförda tävlingar. Bra framridnings möjligheter, lite lite plats kanske men ändå bra. 

3.Vetlandaortens Ryttarförening (hemmaklubben) 
Är så glad för att vi har en så pass bra klubb där jag bor. Hög lägsta nivå på tävlingar och väl arangerat. Lätt anläggning r de gäller navigation, trots att det är ett väldigt stort område.

Andra klubbar jag gillar är: Kalmar Hästsportklubb, Lenhovda Hästsportklubb, Norrahammar Tabergs Ridklubb och Vissmålen i Jönköping. 

En hästskötares jobb är ganska viktigt. Jag känner väl att jag inte gör allt som jag kan göra. Trots dessa 2 ish åren är jag fortfarande ganska osäker på tävlingsplatser. T.ex så hatar jag att vara i vägen för folk i livet utanför hästarna. På en iframridnibg eller liknande så känner jag samma sak. Är väldigt jobbigt för mig att "vara ivägen". Har Jessica t.ex tidigt start nummer och jag måste gå med valfri häst. Kommer det andra och börjar rida blir jag väldigt nervös. Vill inte vara ivägen just för att jag inte vet hur man ska ta en utskällning. Men sånt kan ju hända så jag måste tuffa t ill mig och våga ta plats.

Jag är så tacksam för att kunna få chansen att förbereda mig själv för tävlingsåren som kommer. Tror att det hjälptmig mycket när det väl är dags att sätta igång.

Josefin Nilsson

Jag åkte med min kompis på alla sorters tävlingar, hoppning och dressyr på lokal och regional nivå under ca 3 år innan jag själv fick en ponny och började tävla och allt jag såg under de åren gav mig verkligen erfarenhet som gjorde mig väldigt trygg när det väl blev min tur, så jag vet att allt det du ser och lär nu kommer hjälpa dig sen! Lycka till med allting :)

Svar: Tack snälla!:D
Ebba Carlström

Gabriella

Fin blogg! Kolla gärna in min :)

Svar: Tack :)
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress