15 februari 2017

3h ridtur

Charsmin

Hej! 


Jag följde faktiskt schemat idag. Jag och Charsmin red ut. Ingen kort runda heller eller vi stannade lite på en raka och tränade lite tempoväxlingar och det tror jag gjorde att det drog ut på tiden. Vi tog våran f.d säkra runda. Jag kan den utan till, det är därför jag kallar den för det. Ridar man den i alla gångarter tar den typ 1.5 h men idag vart vi ute i 3h. Jag och gul var båda lika trötta när vi kom till stallet. 

Som sagt stannade vi till på vägen och jobbade mycket tempoväxlingar. Mest på att komma tillbaka efter en ökning. Det har många gånger satt käppar i hjulet eftersom hon blir stark. Provade idag att höja handen lite när jag ville få henne tillbaka samtidigt som jag försökte sitta lite mer tungt i sadeln för att få henne andvända bakbenen. Funkade utomordentligt bra. Kände jag att hon blev stark så var de bara att sitta mer tillbaka och låta sitsen göra jobbet. Vi jobbade mest i galopp då det är den som varit svår, idag kändes de problemet som bortblåst. Ska absolut tänka på det även i ridhuset.

Jag tror att Charsmin var väldigt glad för att få komma ut på långrunda. Vi hoppade över några träd och busade lite i skogen. Öronen spikade framåt hela tiden. Var endast några gånger hon stegrade p.g.a läskigheter. Jag tog kommando ganska fort så gick det hur bra som helst. Lite skakis men vad gör det. Vi jobbade också med intervaller och kondis. Men de vet ni ju hur man gör. Så tänker inte direkt skriva något om det. 

Hoppas ni och era käraste har haft en bra Alla hjärtans dag. Jag kunde tyvärr inte fria med mitt största hjärta utan det fick bli med mitt gula hjärta istället och jag klagar inte alls. Kram på er! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress