Hej! 


Gårdagens ridpass bestog av hoppträning och jag vart hyfsat nöjd efteråt. Men det kändes ändå som att vi fick till en bra känsla passet igenom. Trots att jag smakade grus. Märkte när jag red fram att hon var mör och hade lite träningsvärk från dagen innan. Hon var inte lika taggad och jag hade enklare för att reglera henne. Gjorde ingen märkvärdig framridning utan rullade lite trav och galopp. 

Vi hade ställt fram en kombination och ett fristående räcke samt 1 oxer och 2 studs på båge. Vi började med att hoppa fram på ett litet kryss. Jessica är på mig redan från början att spänna magen och kolla över hindret. Har fått veta att min sits genast blir bättre p.g.a det. Kändes bra redan från början. Vi rullar lite olika hinder och jag märker att suget som funnits de andra träningarna inte riktigt är med idag utan jag måste verkligen va med henne och övertala henne. Hon vill fortfarande fram till hindret men det behövs en lite övertygningskick för att hon verkligen ska hoppa. Vi tappade också tryck i galoppen flera gånger. Utan det trycket så stannar hon. Bland de sista sprången vi tog så stannar hon på oxern och jag dunsar ner i marken,slog i huvudet och ryggen. Så Jessica hoppar upp och tar ett par språng, bara för att jag inte riktigt kan. Hon hoppar jättefint och jag känner att allt som blivit problem ligger hos mig. Hoppar själv upp efter och tar ett språng, känns super. Höjderna vi ligger på är inget problem utan allt sitter i mitt huvud. Får vi till galoppen så funkar ALLT! Travar av och jag känner mig ändå nöjd på sätt och vis. Ser fram emot nästa gång så vi kan rätta till fel som blev.

Jag tror ändå på oss, vi har gjort detta innan. Vi kan,vi ska! 

Hej!

I nästan 2 år har jag hjälp Jessica när hon ska iväg på tävling/träning. Det är kul för mig som aldrig tävlat själv att se och få nya erfarenheter såfort vi åker någonstans. Samtidigt är det extremt roligt att träffa på nytt folk och hästar. Jag försöker suga åt mig allt som går när hag är med och hjälper till. För att jag tror att det kommer hjälpa mig något enormt när jag själv sätter igång med mitt tävlande. Det är så roligt att åka iväg, kolla in anläggningar, träffa folk, skaffa nya gemenskaper. Jag ser bara fördelar med att hjälpa till på tävling. Det kanske inte alltid går som tänkt men jag och Jessica har alltid super roligt. Jag känner mig inte som en typisk hästskötare utan mer som en person som ville följa med att hjälpa till men ändå har samma uppgifter (nästan) som en proffisionell. Ända skillnaden är väl att de får lön och min lön är oftast mat. Vilket är 100 gånger bättre om du frågar mig.

Jag tror att jag ser hela tävlingsdagen på ett annat sätt än vad den som tävlar gör. Jag håller mer koll på saker som händer runt omkring. Ryttaren brukar gå in i sin egna bubbla och bara tänka på sig och hästen. Vilket är absolut rätt.

Under dessa åren har jag iallafall varit på x antal anläggningar. Vissa har jag tyckt om mer än andra. Jag tänkte rada upp ett par som jag alltid tyckt har bra tävlingar. Här kommer iallafall top 3.

1. Värnamobygdens Ryttarförening
Jag har nog aldrig varit på många gånger på en anläggning som där. Men ändå har dem aldrig misslyckats att imponera mig. Deras anläggning är extremt fin och lätt navigerad. Allting med tävling är välplanerat. Allting sköts och är top notch. Där har dem lyckats med allt. Är verkligen en potensiell tävlinsplats i framtiden. 

2. Gislaveds Anderstorps Ridklubb
Samma sak som den ovan. En enkel navigerad anläggning med väl planerade och väl genomförda tävlingar. Bra framridnings möjligheter, lite lite plats kanske men ändå bra. 

3.Vetlandaortens Ryttarförening (hemmaklubben) 
Är så glad för att vi har en så pass bra klubb där jag bor. Hög lägsta nivå på tävlingar och väl arangerat. Lätt anläggning r de gäller navigation, trots att det är ett väldigt stort område.

Andra klubbar jag gillar är: Kalmar Hästsportklubb, Lenhovda Hästsportklubb, Norrahammar Tabergs Ridklubb och Vissmålen i Jönköping. 

En hästskötares jobb är ganska viktigt. Jag känner väl att jag inte gör allt som jag kan göra. Trots dessa 2 ish åren är jag fortfarande ganska osäker på tävlingsplatser. T.ex så hatar jag att vara i vägen för folk i livet utanför hästarna. På en iframridnibg eller liknande så känner jag samma sak. Är väldigt jobbigt för mig att "vara ivägen". Har Jessica t.ex tidigt start nummer och jag måste gå med valfri häst. Kommer det andra och börjar rida blir jag väldigt nervös. Vill inte vara ivägen just för att jag inte vet hur man ska ta en utskällning. Men sånt kan ju hända så jag måste tuffa t ill mig och våga ta plats.

Jag är så tacksam för att kunna få chansen att förbereda mig själv för tävlingsåren som kommer. Tror att det hjälptmig mycket när det väl är dags att sätta igång.

15 februari 2017

3h ridtur

Charsmin

Hej! 


Jag följde faktiskt schemat idag. Jag och Charsmin red ut. Ingen kort runda heller eller vi stannade lite på en raka och tränade lite tempoväxlingar och det tror jag gjorde att det drog ut på tiden. Vi tog våran f.d säkra runda. Jag kan den utan till, det är därför jag kallar den för det. Ridar man den i alla gångarter tar den typ 1.5 h men idag vart vi ute i 3h. Jag och gul var båda lika trötta när vi kom till stallet. 

Som sagt stannade vi till på vägen och jobbade mycket tempoväxlingar. Mest på att komma tillbaka efter en ökning. Det har många gånger satt käppar i hjulet eftersom hon blir stark. Provade idag att höja handen lite när jag ville få henne tillbaka samtidigt som jag försökte sitta lite mer tungt i sadeln för att få henne andvända bakbenen. Funkade utomordentligt bra. Kände jag att hon blev stark så var de bara att sitta mer tillbaka och låta sitsen göra jobbet. Vi jobbade mest i galopp då det är den som varit svår, idag kändes de problemet som bortblåst. Ska absolut tänka på det även i ridhuset.

Jag tror att Charsmin var väldigt glad för att få komma ut på långrunda. Vi hoppade över några träd och busade lite i skogen. Öronen spikade framåt hela tiden. Var endast några gånger hon stegrade p.g.a läskigheter. Jag tog kommando ganska fort så gick det hur bra som helst. Lite skakis men vad gör det. Vi jobbade också med intervaller och kondis. Men de vet ni ju hur man gör. Så tänker inte direkt skriva något om det. 

Hoppas ni och era käraste har haft en bra Alla hjärtans dag. Jag kunde tyvärr inte fria med mitt största hjärta utan det fick bli med mitt gula hjärta istället och jag klagar inte alls. Kram på er!