Hej!
 
Igår så var det sista riktiga tävlingen för detta året och vi åkte till Jönköpings Fältrittklubb för att hoppa en LD och debutera LC. Lite nervös var jag, det var ju ändå första gången vi skulle känna på 80cm i tävlingshöjd menjag hade ändå en bra känsla. Var även nyfiken på att åka till JFK för att kolla om det ändrats något på de år sedan jag var där sist men det var sig likt, hade lite svårt att hitta på anläggningen men efter ett tag så var det inte så svårt. Himla lyxigt med 3 ridhus, vi behövde verkligen det eftersom lilla gul inte hade sulor eller broddar. Men vi klarade oss genom dagen ändå. 
 
LD bed A:0+A:0 
För första gången kände jag att vi verkligen kunde satsa. Banan passade oss eftersom det var mycket linjer. 1:an stog lite konstigt och jag glömde kolla hur alla andra red men vi gjorde några galoppombyten fram till hindret och kom ganska så okey. Var lite rädd för 2:an eftesom hon ev kunde titta lite extra på den men det var inga problem, fick även till anridningen bra, linje på 8 språng lite fram och vi kom på 8.5 så vi kom nära men hon lyfte bra på hovarna. Sväng tillbaka på hinder nr 4, 7 språng till nummer 5. 6:an stog på långsidan och kommer lite nära men lägger in 7 jämna språng på den linjen. 8:an står lite knepigt men vi löser den uppgiften. Hinder 9 var första i omhoppningen. Alltså samma som vi började på i grunden, vidare till hinder nr 2 och sedan sväng tillbaka på hinder nr 6 fast åt andra håller och det sista hindret vi inte fick hoppa var också på sväng tillbaka. Förklaringen till varför vi inte fick hoppa de var för att jag inte var noga med vägen och Charsmin bjuder på fel hinder. Vilket i sig leder till uteslutning. Så vårat resultat blev 0+ute. Lite tråkigt då jag tror att vi ev kunde placerat oss. Hade så gärna viljat veta vad vi fick för tid. Men jag är ändå nöjd med känslan och så stolt över hästen som går in och gör det med självförtroende. 
 
Vänta var ganska lång här imellan. Ca 1h väntade vi nog innan det var dags att ta ut igen. Men då hann vi käka lite och ge hästen tid till att varva ner. 
 
LC: A:0+A:0
Vi skulle ju debutera var tanken. Men det gjorde vi inte. Jag kommer in på framhoppningen. Flyger över 70 cm, hindret kommer upp på 80 och hästen stannar 1,2,3 gånger varv 2 gånger jag flyger av. Springer ut för att stryka mig. Vill inte gå in på tävlingsbanan och göra en dålig runda så vi tappar allt självförtroende. Lite tråkigt när man åkt, betalat och försökt men såhär i efterhand känns det absolut som rätt beslut. De tyckte alla jag frågade. Jessica sa - Man kan inte ångra en start man aldrig gjort -. Vilket stämmer till 100%. Så debuten får vänta tills nästa år
- Ebba
Amanda ljunggren

Tråkigt med LC:n, men första klassen såg ju toppen ut! :)

Svar: Tack! Så surt att jag totalt slutade rida mot sista hindret. Men jag är nöjd med resten :)
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress