31 december 2017

Året 2017

Riding By Ebba

Hej! 
 
För mig så har detta året både varit bra och dåligt. Detta året har jag lärt mig mycket, skaffat mig erfarenheter jag hade kunnat drömma om och nått flera olika mål som jag inte trodde jag skulle uppnå. Mycket positivitet året igenom och det bästa av allt är väl ändå att det har varrit jag och GUL från den 1 Januari till den 31 December. Jag tänkte göra en tillbakablick över de olika månaderna för att få en överblick om hur det sett ut. 
 
Januari: Inledde året hos hästarna.  Enligt instagram så satt jag på hästen för första gången den 4:de januari 2017, Exet fick den äran. Jag gick i skolan och levde loppan. Charsmin och jag började om i hoppningen och gjorde vårat första pass den 26 Januari. 
 
Februari: Hästeriet fortsätter. Jag bollar att rida Charsmin och Exet. Fokus ligger på Charsmin och jobb mot tävlingsdebuten under sommaren. Den 16 februari rider jag ut för första gången med Klara och det gick jättebra. Hopptränade den 15 och ramlada av för första gången de året. Men känslan låg ändå på topp. Tävlings året för världens bästa tränare hade börjat och den 18 februari så följde jag med Jessica och Aleccis på tävling i värnamo
 
Mars: Den 10 mars hade jag och Charsmin ett breaktrough och gjorde våran bästa träning hittils, då kändes allt bara inom räckhåll. Jag red min första dressyrträning för Daniella Jonsson i Eksjö och det gick som en dans. 
Det värsta som kunde hända hände och min allra käraste Exet gick bort den 19 mars. Efter en olycka i hagen gick han inte att rädda... Charsmin och jag gjorde våra första pat and jump startet den 25 mars och gjorde 2 felfria rundor i 60 och 70.
 
April: Våren kom och jag var otroligt glad att slippa snön. Jag och Charsmin jobbade vidare. Tomheten från Exet var stor i stallet. Det var verkligen svårt att åka dit men vi alla tog oss igenom det. Vissa hade det dock svårare än andra. Jag hade praktik hos min far som kör mjölkbil. 2 veckor som absolut spenderades bra. Charsmin skadade sig i slutet av april, ingen ridning och vi fick tänka om angående debuten. Nya hästen Baggatorps Queen of Caczam anländer till stallet. 
 
Maj: Mycket fokus låg just denna månaden på Oktan. Chasse hade vila efter skadan så jag provade att hoppa Oktan ett par gånger, men kom på ganska direkt att vi skulle hålla oss till dressyr. Var meningen att vi skulle ha gjort en pay and ride den 28 maj, men vi kom aldrig iväg då jag inte hade någon som kör. Oktan gjorde verkligen framsteg under maj och jag blev fäldigt förvånad. Charsmin bättrade på sig ganska kvikt och vi var igång igen. 
 
Juni: På nationaldagen hoppade jag och Charsmin för första gången på ett bra tag. Debuten var planerad och gick av stapeln den 17 Juni i Aneby. Tråkigt resultat då det stog UTE i protokollet. Vi åkte hem och tränade vidare. Den 20 Juni satt jag för andra gången på den nya hästen Cazzie i stallet, märkte redan då vilken stjärna hon var. Charmin åkte iväg på ridläger och lämnade mig hemma. 
 
Juli: Den 4 juli kom hon hem igen och vi kunde åter igen sätta igång med träningen. Under sommaren 2017 var min ångest ganska hög och stallet var en safe haven för mig. Var där väldigt ofta. Charsmin och jag satte igång med hoppningen och gjorde våran andra tävling den 29 juli med godkänt resultat. Vi var i Forserum och red en LE 0fel och en LD med 4fel. 
 
Augusti: Den 8 red vi i stallet och några andra en lång runda ut i skogen. Jag fick låna en häst i stallet som hete Carisma som var en stor storhäst på ca 1.70. Jag och Charsmin kände oss supersäkra i hoppningen och den 19 augusti var det dags för tävling i Norrahammar Taberg ridklubb. Vi satta våran första dubbelnolla där dock ingen placering och gjorde debut i LD+ med 8 fel. 
 
September: Den 9 september blev jag ägare på min bil, en volvo 854. Jag och Charsmin låg i toppen av våran karriär och var super säkra. Den 20 september löshoppades Cazzie och Charsmin upp till 80 cm. Hon var en stjärna. Spenderade en helg på Gotland med kära vänner, bror och pojkvän. Helt klart av av de bästa höjdpunkter detta året. Kroppen började säga ifrån och jag hade ofta konstant ont
 
Oktober: Vi börjar bra genom att inleda oktober med en felfri 80cm runda på en pay and jump. Jag åkte tur och retur till Boden med min pojkvän. Ca 2300km ge och ta senare var vi hemma. Börjar rida Cazzie lite mer här igen. Charsmin och jag avslutar oktober genom att leverera den bästa träningen för Jessica. 
 
November: Vintern had inte kommit än och jag var lite besviken. Charsmin var oklippt i början av november och svettades som en gris vi ansträngning. Men blev av med håret kort efter den 6 november. Jag ade en dip i hoppningen, såg inga avstånd och vi gjorde en mindre bra träning. Men den 25 november gjorde vi en 360 och levererade ett bra pass åter igen.
 
December: Jag och Charsmin gjorde våran sista start detta året i Jönköping, Tanken var att debutera LC. Vi satte nästan våran andra nolla om piloten inte gjort bort sig i anridningen mot sista hindret i omhoppningen. Charsmin var nöjd efter den rundan och slängde av mig 3 gånger på framhoppningen så det blev ingen debut. Vi gav henne en hoppvila och hoppas på bättre resultat nästa år. Jag började rida mer koniernuerligt i ridhus och det ger resultat. 
 
Nu är det bara 2 dagar kvar av 2017 och jag vill ändå säga att jag är nöjd med året. Självklart kunde jag gjort många saker bättre men jag har också gjort några saker riktigt bra. Vi har 2 kval till de öppna klasserna under fjord sm 2018. Vi har höjt vår lägsta nivå och allt känns toppen. Är ni nöjda mer ert 2017? Vilken är höjdpunkten 2017? Dela med er, altid roligt att se! 
- Ebba 
 
 
 
 
Rebecka

Låter som du har haft ett bra år! Gott nytt år :

Svar: Det har jag absolut. 😍
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress