Hej! 
 
Igår var det äntligen tävling igen, som jag längtat. Det är lika roligt varje gång, klagar inte en att behöva gå upp på morgonarna så fort det är dags för tävling. Så igår var vi hos NTR och hoppade två klasser. Tabbade mig lite och gick upp en timme för tidigt, så vi kunde ta det lungt i stallet och inte stressa. Jag hade inte varit i stallet dagen innan och packat något, så därför var det skönt att ha lite extra tid. Vi åkte för att hoppa en LD och en LD+. Debut i LD+ för oss men det kändes inte så farligt som jag trodde, annars kan ju 5 cm göra mycket i huvudet. Påväg till NTR så ösregnade det, samma som det gjort under natten så alla banor var överfyllda med vatten , vilket jag inte reagerade på så m,ycket då charsmin inte brukar bry sig så mycket men denna gången gjorde hon det. Ville inte alls gå i de lite djupare vattnet, vilket man kan se på första filmen. Hon var lite konstig överlag, reagerade på när hästar kom för nära, sparkade inte men reagerade lite på det. Men hon var pigg och glad ändå och gjorde verkligen sitt bästa. 
 
LD A:0+A:0 
Vi satte våran första dubbelnolla!  Jag var så säker på att första bommen skulle ramla här som den gjorde i Forserum. Vi kom nära men hon hoppade högt över. Hon hoppade bra över alla hinder, väldigt runda språng som jag inte alltid kunde följa med i. Men Jag hade ingen bra känsla, den försvann efter 4:de hindret. Där blev det lite av och på ridning. Charsmin var väldigt pigg och då får jag inte glömma att rida henne, eftersom hon då stannar men det är inte alltid lätt att komma ihåg. Bromsade och gasade om vart annat, även om det inte syns i filmen. Kommer lite stort på några hinder, men det är bättre än att komma nära. Det var en väldigt bra bana som passade oss, mycket linjer och inte så många hinder med lång anridning eller fristående. Ser så här i efterhand att jag skulle satt lite mer galopp i henne. Det känns som det går fortare än vad det gör i verkligheten. Men jag är nöjd med resultatet och hennes prestation men inte min, jag kunde gett henne bättre möjligheter att prestera lika bra. Så 0+0 i protokollet.
 
 
LD+ A:0+A:0
Det var inte super lång väntan men hästen fick gå in i lådan i ca 40 minuter innan vi tog ut igen. Vi fick lite dålig framridning i första klassen så jag ville vara ute i god tid för att verkligen värma henne ordentligt och känna igenom henne. Denna gången var hon lite lika besvärad av andra hästar plus ryttare men vi var färre denna gången. Hon var iallafall en pärla på framhoppning och framridningen. Hoppade som en gud på framhoppningen, hon drog tyglarna ur handen på mig och tog världens språng. Jag var lite nervös eftersom det var debut, jag ville göra en bra balanserad runda som vi båda kunde få självförtroende av. Vilket vi också gjorde. Känslan var så himla bra. Här var hon lika pigg och får jag ine tillbaka henne innan hindret så tar hon ner huvudet och så hinner hon inte upp med benen så därför plockar vi nummer 7. Tror att vi tar av lite tidigt på hinder nummer 6 och därför ramlar bommen. Men jag är så nöjd med våran 8 felare. Hon hoppade som hon aldrig gjort för kändes det som. Tendenser till att stanna är som bortblåst. Inte vårat bästa resultat men helt klart våran bästa runda ridmässigt. 
 
 
Dagen var inte så långdragen ändå, vi var hemma till 16 tiden. Så hade vi ändå stannat lite längre än tänkt på tävlingen och inte stressat i stallet när vi kommit hem. Cruising väntades på kvällen, helt klart en grym avslutning på en grym dag. 
 
/Ebba
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress