får man göra det bästa av situationen och rida näst bästa gul en sväng.
 
Hej!
 
Det var länge sedan jag skrev om ett helt vanligt ridpass så jag tänkte faktikt göra det nu. Helt ärligt är jag inte superglad åt sådana inlägg de de brukar bli så enformiga och ointressanta på en hobby blogg som denna men ni får stå ut med det helt enkelt. 
 
Som ni kanske inte förstod så håller Charsmin på och tappa en sko, fram vilket gjorde mig förvånad. Men iallafall s är ju hon inte ridbar p.g.a det så jag fick faktiskt rida Oktan idag. Vilket jag faktiskt såg fram emot, mest för att se om han hade piggnat till efter sist vi red, vilket han självklart hade gjort. Kändes skönt på något vis att det nog bara var vaccinationen som hade spökat lite längre än vanligt.Dock hade jag inga förväntningar på dagens ridpass då det var ett bra tag sedan jag red honom men han bjöd på en underbar känsla under vissa delar av ridpasset. Märkte ganska så omgående att han är väldigt stel i vänster varv, så jag bestämde mig ganska omgående att inte rida så länge men ganska intensivt och försöka mjuka upp honom i just den sidan. Tror man får ta det lite då och då för att få loss det helt. Men var faktiskt riktigt trevlig, om man gav det det lite tid. Han bjöd lite på WOW- känslan vissa steg, när man kände att han började arbeta och trycket bakifrån som bara han har kom fram. Dock blir han så trött fort och stänger av, det gjorde han förståss idag. Han är lite otränad men jag fick iallfall känna på lite av hans bästa sidor. Men man märker att höger varv är så mycket enklare för honom, där var både galoppen runadre och han hade enklare att ställa sig rätt, han har en tendens till att ställa sig fel ibland för att det är eklare att ställa höger för honom, men med lite tillrättavisning och mer jobb i vänster varv kommer det nog bli lika bra där. 
 
Man måste verkligen rida Oktan hela tiden, underhålla och ge stöd annars så försvinner han ifrån en. Typ som att jag skulle rida på kortsidan i ridhuset medans han skulle vara hemma i stallet. Han är otroligt lätt att rida, men att underhålla den ridningen man vill åt är extremt svårt på honom. Men han är en DRÖM att rida så länge ryttaren lägger i rätt växel samt gör vad den ska. Var inte helt nöjd idag när vi red hemåt. Han gick super fint en stund men sedan tog det bara stopp, hade inte ork att bråka med honom så tog en avslutande trav och gick hem. Taggar om till imorgon när jag äntligen ska sitta på allra käresta gul, a.k.a Charsmin! 
 
/Ebba
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress