30 september 2016

Om Charsmin

Charsmin Presentationer

Hej!

Charsmin är min medryttarhäst.Jag har känt henne i ca 3 år. Började rida Charsmin sommaren 2014 med ett kort uppehåll detta året.  Red bara Charsmin för min hobbys skull till en början. Hade ingen direkt tanke på att tävla utan det kom senare. Idag tävlar vi förtillfället bara hoppning på LD/LC nivå. Docl så gör vi mycket annat tillsammans, men vi har mycket kvar att göra ihop.

Charsmin är ett fjord sto på 11 år. Alltså född 2005. En trevlig tjej på alla sätt som går. Väldigt enkel att ha och göra med. I ridningen behöver hon någon som är konsekvent och bestämd för att det ska bli rätt men alla kan rida henne. Hon är e: Magne 228 u: Lindmarkens Bianca 3151 och ue: Alexander Lukas 183. Fin stam även bakåt i ledet om du frågar mig. Charsmin är utbildad i dressyr upp till LA och går idag hoppning upp till LC/LD 

 

 
 

29 september 2016

Sommaren 2016

Livet

Hej!
Förbered er på ett inlägg utan så mycket häst. Tråkigt nog de så. Denna sommaren har varit så pass lite häst och riding att jag kunnat prioritera annat. Vilket inte är vanlig vardag för mig. Mycket har kännts annorlunda. Det hela började med att Räven blev skadad och inte gick att rida eller rättare sagt träna med utan bara fick gå skritt turer i skogen. Jag tröttnade ganska snabbt på detta men älskade det på samma gång. Just för att hästen jag satt på, men är man träningsnarkoman så är man. Jag vill komma vidare och träna för att bli bättre. Självklart tycker nog vissa av att det är själviskt att sluta rida en häst bara för att den är halt eller oanvändbar för träning, men jag valde att sluta. Inte långt efter valde jag att sluta rida över ett tag framöver.

Så sommaren spenderas till att hjälpa dåvarande kompis, nuvarnde pojkvän att flytta. Känndes konstigt att ha massor med tid över. Att inte känna ett måste för att åka till stallet. Lite skönt men absolit kände man att de saknades något. Jag menar man är ju ändå hästmänniska. Men mycket av de tankar försvann då så mycket hann ändra sig och sommaren gav så mycket roligheter. Speciellt eftersom de var med en viss person.

Denna sommaren har jag vuxit som person. Lärt mig att prioritera vissa saker och värdera vissa saker lite mer. Idag är första dagen på 2 1/2 månad jag ska rida. Så vi får se hur de går...

- Ebba

Hej!
 
Längesedan sist, inte riktigt hittat motivationen på ett bra tag. Tyvärr finns den tyvärr inte där nu heller men jag vill ändå köra igång. På något sätt så saknar jag att kunna skriva varje dag, men förvänta er inget nu i början. Jag har blivit ringrostig. Sedan är jag allmänt fattig på ämnen att prata om men det kommer bättre på sig ju mer jag kommer in i det igen. När det gäller uppdatering framåt så får vi se hur dem kommer att se ut. Eftersom jag för tillfället är utan häst ( mer om detta längre ner)  och detta är en hästblogg finns det inte super mycket att skriva om varje dag utan det kommer bestå mycket av, åsiktsinlägg, faktainlägg med mera och min kreativitet är inte skyhög. Jag siktar på 1 inlägg om dagen, alltså inget att hurra för om man vill komma någonstans men jag får hoppas på att nya läsare droppar in och hjälper mig framåt.  
 
Att gå från mycket häst, till lite mindre och sedan bara minskas det mer och mer tills det inte blir något alls.De är vad jag gått igenom denna sommaren. Inget vidare för en person som verkligen vill träna och bli bättre. Jag har inte ridit ett riktigt träningspass på flera månader. Kort sagt valde jag att sluta rida Räven, varför vill jag inte gå in på då de var mellan ägaren och mig. Detta var i mitten i örjan av augusti, så egentligen har det bara gått en månad. Men de flesta av er kan nog sätta er in i hur jag känner. Det är en sak att ha en häst och välja att inte rida men att stå utan och vilja rida är så jobbigt. Jag hade abstinens efter ett par dagar. Ni kan tänka er hur det är nu, så ridsugen att det inte är klokt.
 
Med de sagt, jag välkommnar mig själv officiellt tillbaka! 
- Ebba