24 oktober 2016

Smida Planer

Livet

Hej! 
 
Jag hade egentligen bestämt mig för att ta det lungt ett tag, fokusera på skolan,familj och vänner men suget är för stort. För ett par dagar sedan skrev jag ut en annons i en medryttargrupp som finns på facebook. 
 
'' Efter många om och men söker jag nu ev. Medryttarhäst om den rätta dyker upp. Är en go tjej på 17 år och är på jakt efter en stor häst att ha roligt ihop med ev viktbärande ponny. Eftersom jag bor i Vetlanda söker jag därför något runt omkring. Ett plus är om man får träna och tävla i både hoppning och dressyr. Ras/ålder spelar ingen större roll. Är du i behov av hjälp i stallet så kan jag hjälpa till med det mesta. Hör av er på pm vid intresse. Väl mött! ''
 
En kompott av ord som just då fanns i mitt huvud. Var då fortfarande ganska osäker på om jag verkligen ville ''börja'' rida igen. Det var lite skönt att ha massor med fritid och inte direkt behöva bry sig om vad klockan var m.m men samtidigt så kände jag att något saknades. Som en räddare i nöden hörde en hästägare av sig och letade efter lite extra hjälp. Kändes så skönt när man väl bokat den där provridningen. Man visste inte hur det skulle gå och det gjorde mig nervös men jag var så taggad. Inte de bästa förberedelserna, var knappt förberädd mentalt absolut inte fysiskt. Men jag gjorde det bästa av situationen och hästägaren förstod ( då kunde man andas ut). Jag vill inte avslöja för mycket än för än vi har kommit överrens om hur vi ska göra och skakat hand på det. Något jag kan säga att det är ett sto på 6 år. Resten får ni helt enkelt vänta på! 
 
Mina tankar har varit lite delade, är jag för dålig för den här hästen? Jag vart nämnligen inte alls nöjd med MIN prestation under provridningen, hade färväntat mig mycket mer av mig själv. Jag vet att jag är så långt i från form som det bara går. Muskler, vad är det liksom? Försöker intala mig själv att ge det en chans. Har tryck bakifrån av två kompisar som båda säger SATSA FÖR FAN! De kanske inte utalade sig med just dem orden men de kändes som att de tyckte något liknande. Känner mig lat och dålig, klarar jag av detta? Men för bövelen Ebba, ryck upp dig och försök. Nu jäklar kör vi, eller? 
 
- Ebba