Hej!
 
Min resa började faktiskt som många andras, på ridskola. Inte så förvånande eftersom det är den vanligaste formen om man ska lära sig att rida. Jag började på något som hette knatteridning. Man åkte till ridskolan i de man hade,  i mitt fall var det en jofa hjälm och gympadojor. Säkerhetsväst lånade man på ridskolan. Knatteridning innebar att man på lördagförmiddagen åkte till ridskolan och betalde 60 kr för en halvtimme ridning. Eller det var mer åka häst, men de var den bästa halvtimmen på hela veckan. Jag var runt 7/8 år när jag började med detta kan till och med ha varit yngre.Så detta var 06/07,gud vad länge sedan. Men de var då/så jag lärde mig och rida. 
 
Ungefär ett år senare började jag på ridskola, alltså riktiga lektioner. Kommer ihåg att jag hade en favorit häst innan han såldes, Al Capone som var en brunskäck. Mycket man och hovskägg till förbannelse. Stor har jag för mig att han var men jag har alltid varit kär i stora hästar. När han blev såld så var jag ju tvungen att skaffa en ny favorit, Chiqita. Chiqita var en flugskimmel som var trygg, jag ''hoppade' min första bana med henne. Jag valde alltid henne om hon fanns kvar på lektionerna för att jag var väldigt osäker men kände mig trygg på henne. Tror jag red på ridskolan i ca 2 år sammanlagt, alltså inte allt länge. Mina föräldrar hade skillt sig och det fanns inga pengar.
 
Jag nöjde mig med att rida när det blev erbjudet. Min kusin Linn hade en travare som hette Great Falls jag red på ett par gånger som yngre. Min första riktiga galopp ute var på honom. Red inte alls mycket under två år. Men jag hade inga tankar på att tävla då så jag var glad att jag fick rida då och då. Under denna tiden han jag fylla både 10 och 11.
 
År 2011 skaffade jag min min första och ända egna häst. En travare som hette Savoy Corp Revival. Har var 20 år när jag köpte honom så han borde vara 25 idag. Tyvärr slutade de inte som tänkt alls. Vill inte gå in på specifikt men han såldes samma sommar 3 månader senare.
 
Ett halvår senare eller mer så hade jag flyttat till pappa, vi hyrde en ponny från Ölandsberg. Randor hette han, 4 åring. Vi kom inte överrens så senare samma år lämnade vi tillbaka honom.
Stog ett tag utan häst men pappa köpte 2 vamblod under den tiden så jag var med dem, hjälpte till med inridningen av 3 åringen Lizzie. Nu var jag 12/13 år gammal.
Efter ett tag började vi leta häst att låna åt mig igen och då stötte vi på Stetson
 
Stetson var en förvuxen ponny. Hans mamma en nordsvensk och hans pappa en fjording. Osäker om han var planerad eller inte men de tror jag. Han lärde jag mig hoppa på, även om han inte varit så mycket hoppad innan. Jag lärde mig att våga mer. Allt på grund av honom, våran resa var bara 2 år men vi han med mycket. Startade min första pay and jump med honom. 60 och 70 cm med 20 plus fel. Men det var den bästa dagen i mitt liv ändå.Han hade aldrig hoppat bana innan. Jag lärde han hoppa på en grusad raksträcka en bit från pappas hus. Så det var en vinst i sig för mig. Jag flyttade från pappa 2014 och slutade då rida honom.
 
De var i stort sett den sista egna hästen jag haft. Allt efter det har varit medryttarhästar.Men de tar vi en annan gång...
 
- Ebba
 
 Savoy,en av de finaste 20 åringar jag träffat!
 
Randor, 4åringen.
 
Stetson, behöver jag säga mer?
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress