13 november 2016

Go Hard or Go Home

Tankar

Hej!
 
Hela mitt liv har jag alltid sagt jag vill göra si och jag vill göra så. Hur mycket av det jag vill göra tror ni jag verkligen gjorde? Inte mycket för att jag gick inte all in för att lära mig det eller göra det. Många gånger kanske det var att pengar var involverade, och hur mycket pengar har en 11 åring? Men nu när jag snart 18 år och något jag har lagt åt sidan i flera år är JOBB. Något att gå till efter skolan och på helger. Dra in lite pengar utöver de jag redan får. Så roligt de hade varit, men jag vet inte hur man gör. Vart går man? Bara därför kan det vara s¨att jag redan lagt ner det. För att jag är blyg/lat och inte vågar fråga eller göra något åt det. Sedan vet jag att jag inte kan göra ''mitt jobb'' helhjärtat som flera av mina drivna kompisar kan. Inte för att jag är bortskämnd utan för att jag VILL inte göra fel. 
 
Jag tycker att det är så pinsamt att göra fel. Därför kan jag inte gå in för det. Vet jag hur man gör så är det inga problem. Skulle jag t.ex börja plocka upp varor på Biltema, då skulle jag gå och fråga någon 100 gånger varje gång något skulle göras, bara för att de får inte bli fel. Jag tycker det är jättejobbigt, samma i skolan. Har jag fel på en fråga skämns jag, detta borde jag veta. Även om jag inte gör det. 
 
Jag tänker alltid väldigt mycket efter något sånt här har hänt. Vad kan jag göra för att bättra detta. Hur kan jag ändra på mig för att gå all in för något. Go hard or go home är något jag alltid tänker att jag ska göra, vid hoppträningar funkar det super. Vid läxor, not so much. Jag vet att jag borde läsa mer ,men gör jag det, nej. Jag är säker på att jag kan det. Frågan kommer på ett prov och jag får ångest och svara inte på frågan förj återigen vill jag inte få fel. Jag hatar dehär sträcker (-) bakom en uppgift.
 
Så nu vänder jag mig till er,vad gör man i en sådanhär situation? Är mitt självförtroende så dåligt att jag inte tror på mig själv eller är det bara tänka om som gäller? BOMBA med tankar och ideer...
 
- Ebba
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress