Hej!
 
Jag har 3 år kvar tills mina ponnyår är över. Ska jag vara ärlig har jag aldrig haft några riktiga ponny år, då jag ridit storhäst de flesta av mina yngre år. Utan det är nu på senare år som jag har viljat göra amatör karriär av ridsporten. Charsmin har du automatiskt blivit min ''tävlingskompis''. Under de senaste 2 åren som jag känt min tränare och vapendragare Jessica har jag bara blivit mer och mer sugen på tävling. Hon har drivit mig framåt, slita baken av sig på träningar. Sedan har jag följt med henne på tävlingar. Känt feelingen av att vara på tävling. Satt hjärtat i halsgropen vid omhoppningar där man ridit för vinst. Jag vill också känna detta lite mer. Vara höjdpunkten på dagen för en själv. Rida sin klass och göra det bästa man kan. Ni som tävlar kanske tycker jag låter konstig men jag som inte känt den kälsan så det är det som en helt annan värld, för mig iallafall.
 
Pratet om grönt kort har dykt upp fler än en gång. Jag har viljat så länge men inte tagit chansen. Har tvekat om det är värt det. Bara 3 år kvar på ponny, min tanke är att rida charsmin i iallafall ett par år (om ägaren behöver hjälp så länge) Ska man bara sluta rida henne för att men inte får tävla ponny längre. Verkligen inte. Men jag har tänkte lite till ocn insett att de är helt klart värt det. 3 år av känslan som jag viljat känna sedan jag var mindre, helt klart värt det. 2,5 år av de åren kommer vi kunna tävla (ringrostig), WOW det får mig att le bara jag tänker på det. Är det för sent? ABSOLUT INTE, kom ihåg det. 
 
När började ni tävla eller t.o.m träna för tävling? Började ni på ponny eller storhäst? Ni som gått över från ponny till storhäst, hur stor är skillnaden? Vad jag har förstått är ponnyvärlden en annan dimension från storhäst. Fort ska det gå och alltid gå för vinst på ponnytävlingar. För ryttare med storhäst är det kanske med ibland rutin som man tänker mer på. Men jag kan absolut ha allt fel. Jag vill uppleva känslan med meeting. Jag vill lära känna ryttare från hela Sverige och skapa vänner för livet.
 
- Ebba
 
 
ni kan ignorera de som står på bilderna. Bilderna är tagna av journalister från: http://vaisanen.nu/
 
 
 
 
Team Santina

Jag började tävla sent. Dock på storhäst eftersom det var det jag hade att tillgå. Första riktiga tävlingen( alltså inte klubbtävling) så var jag 16 om jag inte minns fel. Då fick man inte tävla ponny mer än till man var 18. Idag tävlar jag MsV dressyr och lätt hoppning. Jag älskar att vara på tävling!

Jag tycker absolut att du ska testa om du får chansen! Det spelar väl ingen roll om ni kommer ut 1 eller 100ggr?

Svar: Precis! 1 eller 100 gånger, det kvittar absolut. Så taggad på att komma igång :)
Ebba Carlström

Anonym

Och du får tävla ponny som stor häst också. (T.ex. I dressyr) samtidigt som du får tävla hoppning bland ponnyer fast du är överårig, dock kan du inte bli placerad, men resultaten är godkända och räknas som kval till fjord SM om du är intresserad av det.

Svar: Jaha! Nämen så bra,tack det visste inte jag! :D
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress