Hej!

Vi bloggare sätter oss varje dag i en ganska hjälplös situation, vi bli antingen hyllade för vårat mod eller hat kastat mot oss. Det finns inte mycket vi kan göra när denna typ av händelse uppstår, vad vi kan göra är att antingen provocera eller bara ignorera det och fokusera på annat. Ska vi våga stå upp för oss själva som bloggare eller ta den skit som blir kastade åt oss för att det finns människor där ute om inte tycker som oss? Dessa människor vekar inte ha ett filter utan dem bara överöser med elakheter av olika slag. Att reagera vid tillfällen som dessa är modigt då det brukar tända till i både inläggsförfattaren och inläggshataren. Varför är det såhär, undrar jag? Säger inte vi alla hur vi bara vill dela med oss av hur vi utöver vår valda sport? Vi alla har fåran egen åsikt och jag vet att många gånger passar den inte alla men kan vi inte bara hålla sams?

Att blogga är något vi valt helt själva och när vi klickade på skapa blogg visste ingen av oss vad som skulle hända. Jag tror inte man tänker när man väl skriver att det kan ge en annan rektion hos andra människor eftersom det är våran egen åsikt vi delar med oss av, ingen tänker annorlunda, eller? Därför reagerar jag till exempel när jag ser folk som tag upp mobbning/tjatet om engelsk ridning vs naturlig ridning på sin blogg, det är fruktansvärt men det känns lite som att man ångar efter uppmärksamheten som följer?  Jag vet inte, utan jag tycker bara det blir lite mycket. Vi har själva satt oss här och blir man mobbad genom sin blogg, lägg ner den eller stå upp för dig själv. Blogga är inget man inte ska göra om man inte har en stark åsikt eller har ett hårt pannben, speciellt om man har en stor blogg. Det finns så mycket rötägg där ute som skulle göra allt för att göra ditt liv ett helvete bara för att du inte tycker som den personen. Kan vi alla inte bara vara sams?

Det är så mentalt utmattande att ta emot denna typ av hat och speciellt när det är ens liv man dokumenterar blir det lite extra svårt att ta emot det då vi alla värdesätter våra liv. Vi värdesätter den tid vi valt att lägga ner på att dela med oss av våra egna liv men kan man inte ta eventuell skit som kommer med det, ska man verkligen utsätta sig gör något så oskyddat? Vi alla är tuffa på vårat eget sätt men vi har inte alla en hög tröskel. Vissa tar sig över den tröskeln ofta för att den är för låg, vad gör man då? Provocerar eller ignorerar? Ofta blir det så om man ignorerar det fastnar det i huvudet på oss, vilket bara medför problem så jag säger! Vet du att du är en person som har självförtroendet på plats eller kan låtsas väldigt bra, go for it! Är det inte så tänk om och gör valet om att tycka på skapa blogg knappen, vad värdesätter vi mest? Ett liv där vi kan köra vårat race eller behöva kolla varje åt varje hål när vi ska gå över en högtrafikerad motorväg?

- Ebba

 

 
 

 

Josefin Nilsson

Riktigt bra skrivet! :)

Svar: Tack! de värmer :)
Ebba Carlström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress