13 mars 2016

Att Våga Drömma

Hej!

 

En högt uppsatt önskan eller en dröm finns det många som gärna vill förverkliga, vissa enklare att uppnå än andra eller går det verkligen att säga så? Allt beror på vilket utgångsläge man har, vissa önskar att de kan ta sig ner för trappan själva och andra att de kommer kunna återgå till sitt vanliga liv efter en olycka. Människan som varit i en olycka har de kanske längre att ta sig tillbaka till sitt gamla liv men en person som inte kan ta sig ner för trappan utan vissa hjälpmedel måste ha de lika tufft. Vi alla är väldigt självständiga personer och vill inte att förlita sig på andra. Just därför kan de vara en väldigt jobbig sak att ta sig ner för trappen med hjälp när man vet att man egentligen kan men vill man lägga ner det jobbet trots att det är inom räckvidd om man jämför men vissa andras mål/drömmar.

Kämpaglöd är något man måste ha för att åstadkomma sin dröm, hur många orkar lägga ner de arbetet som krävs för att komma dit? Många kallar drömma för något som man bara gör, de går inte göra något åt utan de är just bara något som vi människor gör. Men det finns vissa människor som lyckats men de har verkligen kämpat för dem. Personer som gått genom eld och vatten för att verkligen kunna göra något de aldrig trott de skulle kunna göra en dag/ igen. De såg säkert inte ett slut på tunneln när de väl började men de gav de ett försök, vilket jag tycker att alla ska göra för då vet vi att man gjort sitt bästa. Det betyder inte att man är dålig utan att man är modig för att ha vågat och uppnått sin dröm/mål eller gjort ett väldigt bra försök.

Min dröm sedan jag varit liten är att lyckas internationellt med hästarna. Jag behöver inte tävla eller hoppa högt utan jag behöver bara ha kommit utomlands och rida/ridit hästar. Gjort de jag kunnat för någon som behövt min hjälp. Då jag älskar att hjälpa till i den mån jag kan. Jag gör de dock på ett annorlunda sätt än andra kanske skulle. Dock är det ganska svårt att komma så långt men jag vägrar att ge upp, mina utgångspunkter är kanske inte de bästa men jag ska försöka. Jag har mitt mål i sikte, kommer man halvvägs är jag glad för jag har gjort mitt bästa och det är allt som kravs av oss!

Självsäkerhet är en bra egenskap att ha för att förverkliga sin dröm men många saknar det idag. Men just därför ska man inte ge upp. Låt människor tro att du är så himla självsäker att de börjar tro på dig och dina planer vilket kommer att göra att ditt eget självförtroende blir större. Tvivla inte utan bara gör, klart det kan gå dåligt men efter regn kommer solsken.  Slutar man går vi bara in i en ond cirkel som tillslut gör att man inte vill/orkar kämpa för sin dröm eller inte ens vågar börja. Det gör då att många nöjer sig med det dem har, vilket ofta inte räcker till för att vi människor ska vara nöjda! Självförtroende är sexigt, tänk på det!

 

För att avrunda de hela tänkte jag citera Vinnie med mitt egna lilla tillägg

- Ingen Dröm Är För Stor, Ibland Är Vägen Är Bara Lite Längre Än Vad Man Tänkt -

 

- Ebba

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress