ATT UTBILDA SIG TILL RIDLÄRARE

Hej alla Ebbas läsare! Angelica heter jag och bloggar i vanliga fall ihop med en kompis på Equua. Ni får gärna kika in där om ni blir nyfikna på mer om mitt liv. Jag tänkte i det här inlägget berätta lite om hur det är att utbilda sig till ridlärare. Upplägg, kurser, drömmar och mål.

 

Jag läser på Vreta yrkeshögskola och där är upplägget som så att alla lov är förlagda på skolan. Resten av terminen är vi ute på praktik alternativt har hemstudier. Min första praktik valde jag att vara på MRK, Ridskolan i Mariestad. En jättetrevlig ridskola med sunt hästtänk enligt mig. Jag är supernöjd över min praktikperiod där, jag lärde mig massor och blev lite ”varm i kläderna” där i mitten av ridhuset. (Fast mest var jag väldigt kall haha). Praktiken där har nu lett till att jag är vikarie för en sjukskriven instruktör två kvällar i veckan vilket jag är så glad och tacksam över att få vara!

 

Just nu är jag inne i en period där vi endast har hemstudier. Eller endast och endast, det är en hel del inlämningar som ska in innan v.8 då vi tillbringar en vecka på skolan igen.

 

Kurserna vi läser är många, även fast det är en spetsutbildning på just ridlärare så tycker jag ändå att den är ganska bred utbildning. Vi läser hippologi, pedagogik, ekonomi och ridlära för att nämna några kurser. Ekonomi och pedagogikkurserna är ju sådana kurser man har nytta av i framtiden även om det inte skulle bli så att man jobbar som ridlärare.

 

Jag är klar med den här utbildningen i december i år, efter det är mitt mål att så småningom hyra en anläggning där jag kan starta upp en verksamhet med träningar, inackorderingar, evenemang och kurser. Drömlivet enligt mig!

 

Om livet hade varit oändligt hade jag velat komplettera den här utbildningen med att läsa till hovslagare, equipmentcoach och hästmassör, då hade jag hade kunnat lösa fler problem och kunnat påverka häst och ryttare på ett helt annat sätt, allt hänger ju ihop!

 

Bloggen: http://nouw.com/equua

Instagram: https://www.instagram.com/angelicajalonen/

Facebook: https://www.facebook.com/Angelica-Jalonen-H%C3%A4sttj%C3%A4nster-696796120420593/?ref=aymt_homepage_panel

 

 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress