Hej! 
 
Att vara medryttare är ändå ganska tufft,frågar du mig tycker jag att det är väldigt jobbigt. Eftersom jag fäster mig väldigt snabbt vid djur är det alltid svårt att lämna dem på grund av olika andledningar. Samtidigt har jag haft en otrolig tur att hitta så pass bra hästar med extremt trevliga ägare att livet samtidigt varit ganska enkelt. 
 
Det hela började egentligen 2013, jag flyttade från min pappa över jullovet för att börja ''om'' livet hos min mamma. Hos pappa hade jag ju Stetson men jag hade tröttnat på ridningen just då och ville ta en paus och komma ifrån livsstilen som var hos pappa. Så det var Vetlanda och mamma som gällde. Någon månad senare (år 2014) insåg jag att jag var tvungen att börja rida igen. Hade aldrig varit medryttare innan och förstod inte vad det innebar. Hade ingen aning om vad man skulle leta efter men i Januari så hittade jag en liten ponny vid namn Play (Plaj).
 
Play var en polsk import ponny på ca 1.30. Han var 16 år när jag började rida honom,men ett riktigt energiknippe. Ägaren villa he någon som red honom eftersom han var lite för svår för hennes döttrar. Saknar denna ponnyn som tusan. Han var en sådan ponny alla unga tjejer ville ha,en riktig krut gubbe. Red honom jan-aprilungefär.
 
Emmie Palema var en varmblodstravare som jag var och provred inte långt efter jag slutat på Play. Hel svart diamant med ett hjärta av guld. Blev jättekär i henne men hann inte lära känna henne eftersom hon försvann inte så långt efter. Red henne nog inte mer en i en månad.
 
Krustad var ett halvblod. Fuxherre med humör. Ägaren ville ha bli avlöst en dag i veckan. Red inte honom så länge heller eftersom ägaren endadast hade honom på foder. Men hjälpte ägaren att leta ny häst under sommaren
 
Not For Pleasure var också ett halvblod fast lite speciell. Red honom hela sommaren 2014 men ägaren behövde efter det inte hjälp mer så jag slutade.
 
I samma stall som Notte (Not for Pleasure) stod fanns det också ett antal travhästar. Han som tränade dessa frågade som jag ville hjälpa han hålla igång hästarna när han skulle iväg och annars med. En av de hästar jag red var Alvena U2 eller Ture som jag kallade honom. Har nog aldrig blivit så kär i en häst som jag blev i honom. Dåvarande 3 år och så himla underbar.
 
Sleeping Fox var en varmblodstravare jag red ett tag samtidigt som jag hade hand om Charsmin. Också en fuxherre med mycket att tycka till om men himla trevlig ändå.
 
Charsmin och alla hästarna i Hökås, som ni redan vet mycket om
 
Andra hästar jag hjälpt till med utöver är 
 
Sansahara M en 4 åring som en kompis hade. Hjälpte till med utbildningen på henne
Mc Kenzie en 3 åring som jag hjälpte till med inridningen
 
Så många hästar har det blivit men jag har lärt mig mycket från dem alla! Jag är så otroligt tacksam till alla ägare. Att jag fått träffa och rida underbara individer som jag aldrig kommer att glömma.
 
- Ebba
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress