2 april 2016

Slit = Skit jobb

Hej!

 

Ridsporten är en väldigt krävande sport både ekonomiskt men självklart fysiskt/psykiskt. Så när vi varje dag utsätter oss för detta, tänker vi på det eller kör vi vårt race för det är vad vi är vana vid? Beroende på vad det är för dag skulle jag säga att vi utsätter oss både negativt och positivt, jag menar nu inte måndag m.m. utan om det är tävlingsdag eller om man ska skritta ut barbacka i skogen. Vi sliter på oss själva på detta sätt! Är det värt de?

Vi har själva valt detta men har vi valt allt som kommer med? Jag har alltid varit en sådan person som älskar att vara i stallet och städa/pyssla eller liknande så jag har inga problem med allt jobb som kommer med. Hur många där ute håller på med sporten bara för att rida? Menar nu privat. Någon som har anställt en person för att fixa stallet varje dag så det bara är att rida? Gör man sådant? Min åsikt är att själva stallet är 50 % av nöjet. Få se till att hästen har det bra och man får se hur hästen är från marken.

Slitet som vil lägger ner är inget som gör våra kroppar bättre, självklart tränas muskler upp men varje gång vi packar en hö-påse sliter vi på oss eller varje gång vi hoppar upp i sadeln och hoppar hinder eller rider ett dressyr program. Men visst känns det så mycket bättre att göra allt detta för något man älskar och vill göra. Jag tänker på dem som måste gå till ett jobb de hatar varje dag för att slita ut sig själv, jag skulle säga att vi har tur! Så för att svara på frågan: Är det värt de?  Hell Yeah säger jag.

- Ebba

 

 

Sofie Kahnberg

Riiiktigt sant och en superfin bild :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress