Hej!

Jag som många andra har sett det som hände under Göteborg Horse Show för inte allt för länge sedan. Penelope Leprevost red fram sin häst och den snubblar och går ned på knä. Hennes och kommentatorns (Lotte Björe) har diskuterats i forum här och vart men ska jag vara ärlig tycker jag inte att vi har med det att göra men eftersom ryttarinnan gjorde det så öppet och synligt reagerade vi alla och eftersom vi är gjorda sådana delar vi med oss av våra åsikter. De flesta är lika vad jag har läst men några sticker ut. Dem fokuserar inte bara på det dåliga utan också på det positiva och negativa om man kan kalla det så i denna situationen.

 

För det första hur ska man uppföra sig när man håller på med en sådan här sport på den nivån? Vara väldigt utsatt hela tiden? Ska man visa sitt naturliga jag eller gömma sig bakom en fasad varje gång men är ute på ett meeting eller tävling? Där har vi ju varit innan. Är det den sanna Penelope vi såg på framhoppning/ridningen eller var det bara in the heat of the moment beslut som visade sig vara ett felaktigt sådant.

 

Enligt mig reagerade Penelope felaktigt, är inte hästen uppmärksam så märker man det. Hon måste ju ha varit i andra tankar och hästen gick ned på knä och hennes reaktion var en engångshändelse då Penelope inte var med när det hände. Hon blev överraskad och lät irritationen ta över? Jag kan tänka mig att hon tyckte att det var pinsamt och blev arg och lät aggressionerna komma ut och inte på ett snällt sätt. Jag har ingen aning om detta stämmer. Jag förespråkar inget av det hon gjorde. Jag har inga problem med att sparka ett par sporrar rakt in i hennes sidor för att hon ska få känna på det och att fortsätta så länge efter att det inträffat är bara urbota dumt. Vad tror ni? Varför reagerade hon som hon gjorde? 

 

Hon har bett om ursäkt för sitt uppförande och det har även Lotta vad jag förstått och jag hoppas nu vi kan lägga detta bakom om. Det kommer bara bli bråk om vi spånar vidare på det! Det är inte okey men varför ska vi lägga oss i när dem kan lösa det själva?

 

 

- Ebba 

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress